Spania. Român, condamnat la ani grei de închisoare pentru crimă: „Nu l-am ucis pe bătrân! I-am făcut doar curățenie și am întreținut relații sexuale”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un român, în vârstă de 28 de ani, a fost astăzi condamnat la 20 de ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de uciderea unui octogenar în Alicante, Spania.

Motivarea instanței susține că românul a intrat în locuința pensionarului pe care îl întâlnise în timpul uneia din plimbările sale pe plaja El Postiguet, pe 21 iunie 2019 și că, cu participarea unei a treia persoane, s-a aruncat asupra bătrânului până a reușit să-l pună la pământ și i-a pus un genunchi pe spate. Greutatea și forța impusă au cauzat fractura cartilajului tiroidian, care a cauzat moartea prin asfixiere. Înainte de a părăsi locuința, inculpatul și însoțitorul său au luat banii victimei în valoare de 651 de euro.

Acuzatul, care inițial a făcut uz de dreptul său de a nu spune nimic, s-a prezentat în instanță pentru a nega participarea la infracțiunea de omor: „Nu l-am ucis pe bătrân!”

El a recunoscut că a fost în casa octogenarului după ce i-a oferit 80 de euro pentru curățenie și, conform versiunii sale, bătrânul i-ar fi oferit 100 de euro pentru relații sexuale cu el. În timpul șederii în casă, a recunoscut că a băut un pahar cu apă și că a fumat o țigară.

El a mai precizat că s-a întors să-l vadă pe bătrân de două sau trei ori în zilele următoare și că, mai târziu, a plecat la Marsilia (Franța) pentru a-și vizita sora care urma să nască. În cele din urmă, s-a întors la Granada pentru că un unchi al său îi oferise un loc de muncă și a fost arestat de poliție.

 

Românul nu a fost crezut de juriu

 

Juriul popular nu l-a crezut pe român și a considerat în unanimitate „că a acționat cu intenția de a fura” orice obiecte de valoare pe care le-ar putea găsi în casa bătrânului, precum și că „a exercitat violență asupra acestuia din urmă determinând moartea sa”.

Decizia instanței susține că dovezile determinante pentru a lua în considerare identificarea criminalului sunt abundența de rămășițe biologice și profiluri genetice ale acuzatului găsite de anchetatori la adresa unde au avut loc evenimentele.

Unele dintre acele rămășițe au fost găsite pe un prosop de bucătărie și pe o bucată de frânghie cu care a fost legat piciorul stâng al defunctului.

În sfârșit, sentința confirmă, de asemenea, aprecierile juriului, estimând că inculpatul a acționat cu rea intenție, deoarece a profitat de neputința victimei, deși respinge faptul că aceasta din urmă se afla într-o situație vulnerabilă.

În afară de pedeapsa privativă de libertate, sentința impune acuzatului plata unei despăgubiri de 18.900 de euro fraților decedatului, precum și 6.300 de euro fiecăruia dintre cei trei nepoți ai săi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel