Soția tânărului mort în explozia de la Petromidia, mesaj după tragedie: "Voi fi acră, voi fi arogantă"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Soția tânărului de 32 de ani care a murit în explozia de la Rafinăria Petromidia, a postat un mesaj cutremurător pe Facebook. Femeia spune că trăiește tragedia vieții sale. 

Din cele șase victime rănite în urma exploziei şi incendiul uriaș care a mistuit rafinăria Petromidia de la Năvodari, o singură persoană și-a pierdut viața. Este vorba despre Iulian Atanasiu, în vârstă de 32 de ani, care a lăsat în urmă o soţie îndurerată şi un copil mic. Soția lui lucrează tot la Rompetrol.

"În clipa în care ne naștem, deja îi suntem datori vieții cu o moarte" (Iulian)... Voi fi acră, voi fi arogantă, voi fi mai rea decât de obicei vă mulțumesc pentru condoleanțe, dar dacă aș primi câte 1 leu pentru fiecare cuvânt de "condoleanțe", cred că aș deveni dintr-o dată, nu știu cum să zic frumos , daaar aș deveni o văduvă foarte bogată.

Cred că pot zice că trăiesc tragedia vieții mele, sunt văduvă la 33 de ani cu un copil orfan la 2 ani, chiar dacă am rămas fără suflet, știu că "tati" dacă ar fi lângă mine mi-aș primi cel mai de vis șut în fund pentru a mă ridica, și mai știu că nu s-ar plictisi să facă asta iar și iar și iar", este mesajul postat de soția lui Iulian Atanasiu.

olesea-atanasiu-mesaj

Bărbatul postase ultima oară pe contul de Facebook o fotografie de la răsărit, cu descrierea: "Cine se trezeşte de dimineaţă, lucrează în ture".

Astăzi, prietenii au pus la comentarii mesaje de condoleanţe şi pline de regret: "Mai bine nu era tura ta".

Explozia de la Petromidia a fost provocată de cedarea unui echipament

 

Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu, a anunțat că incendiul a apărut la ora 12.30: „Suflul propagat a generat încă trei focare. Din nefericire, unul dintre colegii care opera în zonă a fost prins de suflul acestei explozii. În timpul intervențiilor s-au făcut eforturi disperate de a-l găsi. Au intrat echipați cu echipament special de protecție împotriva focului. Într-un final am reușit să-l găsim, din păcate nu s-a mai putut face nimic”.

Conform acestuia, explozia s-a produs pe o platformă în care sunt diverse echipamente industriale și unde erau în acea perioadă cinci persoane.

Întrebat ce a produs explozia, directorul Rompetrol a răspuns: „La prima vedere, dar o să investigăm cu autoritățile și cu experții, a fost o conductă care s-a fisurat, nu cunoaștem detalii, a apărut flacără. Noi am acționat: se intervine cu planul de urgență, se opresc toate instalațiile, se deschid toate aerisirile, se depresurizează, se deschid toate liniile de stingere incendii, sunt măsuri specifice. (...) Nu e o eroare umană cu siguranță, o să investigăm și o să vedem, un echipament care a cedat”, a mai spus Felix Crudu.

Conform acestuia, instalațiile de la Petromidia au fost în revizie anul trecut, iar compania are toate verificările la zi.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile. O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel