Sos Locro, pentru friptură sau tocană. Orice gospodină trebuie să gătească această bunătate. E gata cat ai bate din palme

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sos Locro, pentru friptură sau tocană. Orice gospodină trebuie să gătească această bunătate. E gata cat ai bate din palme. FOTO: captură video YouTube @Sergio Cofré
Sos Locro, pentru friptură sau tocană. Orice gospodină trebuie să gătească această bunătate. E gata cat ai bate din palme. FOTO: captură video YouTube @Sergio Cofré

Locro este o tocană pe bază de dovleac, porumb și/sau fasole care, în funcție de zona Americii de Sud, în special Argentina, Peru și Bolivia, încorporează ingrediente mai mult sau mai puțin caracteristice regiunii. 

Originea sa este anterioară anului 1800, deoarece este o creație a popoarelor autohtone. Din acest motiv, se consumă în continuare de sărbătorile naționale, precum 25 mai (Ziua Revoluției) sau 9 iulie (Ziua Independenței). Acest fel de mâncare este de obicei însoțit de un sos gustos și bine condimentat, care poate fi sau nu picant. Pregătirea lui este foarte simplă și fiecare familie sau bucătar are propriul „secret” pentru a-l face unic.

La StiriDiaspora.ro te vom învăța cum să faci sosul pentru tocana locro, o rețetă proaspată, bogată și ușoară. Nu o rata!

Skordalia, o delicioasă cremă tartinabilă grecească din usturoi și cartofi. Rețeta foarte rapidă a unui aperitiv exotic, ușor de preparat

 

Ingrediente pentru prepararea sosului locro

 

- 3 fire de ceapa verde

- 1 ceapă albă medie

- 1 lingură boia dulce

- ½ linguriță de chimion

- 1 linguriță de ulei

- 25 mililitri de vin alb sau bulion de casă

- ½ linguriță chili măcinat (opțional)

- ½ cană de roșii zdrobite (opțional).

Dovleac napolitan, rețeta simplă și rapidă! Iată cum faci o super cină acasă!

 

Cum se face sosul pentru tocana locro

 

Pentru a începe cu rețeta de sos pentru tocana locro, trebuie mai întâi să curățați și să tăiați ceapa verde, separând partea verde de cea albă. Tăiați ambele părți separat.

Curățați și tăiați ceapa albă pentru a o căli împreună cu partea albă din ceapă verde și lingurița de ulei într-o tigaie la foc iute. Imediat ce încep să devină transparente, reduceți focul la minim și adăugați 1 lingură de apă fierbinte dacă se lipesc. Repetați de aproximativ 2 până la 4 ori, astfel încât să fie bine călite. Ultima dată, dați căldura la maximum și înlocuiți apa cu vinul sau bulionul de casă.

Între timp, spălați și răzuiți roșia proaspătă sau zdrobiți roșia din conservă.

Dacă v-ați călit legumele cu vin, îndepărtați-le după ce nu mai simțiți mirosul de acid. Dacă a fost cu bulion, scoateți odată ce s-a evaporat apa. Amestecați-le împreună cu roșia și partea verde a cepei în vasul în care doriți să vă serviți sosul. Asezonați după gust cu chimen, boia de ardei și ardei iute măcinat, dacă vă decideți să îl folosiți pentru a-i da o notă picant.

Sfat: dacă vă plac preparatele picante, adăugați chili măcinat pentru a face un sos picant pentru locro.

Pe lângă faptul că însoțești acest sos cu tocana locro, este perfect și pentru a însoți carnea, fasolele, hamburgerii sau pur și simplu uns pe pâine. Poftă bună!

Pate de ciuperci, nu se compară cu nimic altceva. Simplu și ușor de preparat, cu ingrediente la îndemână. Super rețetă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel