Sorin Oprescu a fost eliberat, în urmă cu scurt timp. Prima declarație: "Judecătorii au fost duri, dar corecți"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost eliberat din penitenciar după ce a plătit cauțiunea. 

El nu are voie să plece din Grecia și trebuie să se prezinte periodic la o secție de Poliție, așa cum a stabilit o instanță din Atena.

"Judecatorii au fost duri, dar corecți", a fost una din primele declarații date de Sorin Oprescu, care s-a văzut eliberat din arest. 

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost eliberat, conform unei decizii a instanței din Atena. Oprescu a fost eliberat după ce a plătit o cauțiune de 5.000 de euro. El nu are voie să plece din Grecia și trebuie să se prezinte de două ori pe lună la o secție de Poliție, a mai stabilit judecătorul elen.

În urmă cu două săptămâni, Sorin Oprescu a fost condamnat în România la 10 ani şi 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupţie. Decizia este definitivă. Când au încercat să pună în aplicare mandatul de arestare, poliţiştii nu l-au găsit la domiciliul declarat pe fostul primar general, astfel că l-au dat în urmărire.

Ulterior, s-a aflat că Oprescu ieșise din ţară cu două săptămâni înainte de condamnare, pe cale rutieră, pe la Vama Giurgiu. Până la urmă, Oprescu a fost prins în Grecia.

Fostul primar a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organiza, relatează Mediafax. 

Se va modifica legislația în privința extrădărilor

 

Ministerul Justiției va propune modificări legislative în ceea ce privește procedurile efectuate în timpul extrădării. Propunerea apare în urma înmulțirii situațiilor în care cetățeni români, condamnați sau în prag de condamnare la închisoare, pleacă din România.

Ministerul Justiției va propune o modificare legislativă, a anunțat luni ministrul Cătălin Predoiu.

„Trebuie să răspundem unui fenomen de dată recentă... Codurile nu prevăd această situație”, a explicat ministrul Justiției.

Propunerea la care lucrează specialiștii ministerului va fi supusă dezbaterii publice. Proiectul apare chiar în timp ce autoritățile române încearcă să-i aducă în țară pe Sorin Oprescu, aflat în Grecia. și pe Elena Udrea, reținută în Bulgaria. Fostul primar al Capitalei și fostul ministru al Turismului au fost condamnați la închisoare cu executare în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel