Sorin Ioniță (analist): „În trei luni de război, România n-a reuşit să mărească capacitatea în vămile din Est. Alţii trimit nave spaţiale în Ucraina“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Analistul Sorin Ioniță, expert în politici publice si dezvoltare locală, constată că la 3 luni de la izbucnirea războiului din Ucraina, autoritățile din România nu au reușit să se organizeze și să ia măsuri pentru această situație specială, iar una dintre consecințe se vede în vămile din Est, unde sunt cozi uriașe.

Sute de camioane aşteaptă zile în şir să intre în România. Vameşii moldoveni dau vina pe cei români şi spun că, în timp ce ei controlează până la 150 de camioane pe zi, românii verifică aproximativ 50, motiv pentru care se formează cozi uriaşe.

„La Isaccea nu s-a putut aduce măcar un bac în plus, iar şoferii de TIR-uri aşteaptă cu zilele la 30 de grade“, a scris Sorin Ioniță pe pagina sa de pe Facebook:

"În trei luni de război guvernul României n-a reuşit să mărească capacitatea de procesare in vămile din Est, cu Ucraina şi Moldova, prin banale măsuri de criză care nici nu cereau cine ştie ce investiţii, doar un pic de organizare tip situaţie specială.

Sunt cozi uriaşe de maşini, în special camioane, deşi era evident că fluxul de mărfuri înspre / dinspre Ucraina trebuie accelerat. Leşină lumea de căldură la Albiţa.

Culmea prostiei, la Isaccea nu s-a putut aduce măcar un bac în plus, şirul de TIR-uri în care şoferii aşteaptă cu zilele la 30*C bazându-se pe o singură bărcuţă care face pendulare cu o duzină de maşini la 3 ore odată.

“Răspuns la criză”. Ne trebuia musai un general cu aripioare ca premier, cum doct explicau ţuţerii lui Johannis in 2021, şi doi securişti mână moartă ca Bode şi Grindeanu, pentru a reuşi un aşa eşec monumental de logistică.

Cu Orban şi Cîţu premieri nu puteam eşua la fel de spectaculos, a meritat toată criza politică pornită din capriciile obscure ale lui Johannis in 2021?

Alţii trimit nave spaţiale în Ucraina; noi nu putem mobiliza un vaporaş în plus pe Dunăre. Guvernul dolce farniente cu epoleţi", a scris Sorin Ioniță, potrivit Ziare.com.

Vezi și: Cozi uriașe la vama Leuşeni. Șoferii români au nervii întinși la maximum: Timpii de așteptare sunt de 3-4 zile

 

Sunt cozi kilometrice în Vama Leuşeni (Republica Moldova) - Albiţa (România). Sute de camioane stau ore în şir la rând pentru a intra în ţara noastră, informează Antena 3. Situaţia este dezastruoasă la Punctele de Trecere a Frontierei dintre Republica Moldova şi România. Şoferii sunt nervoşi şi spun că situaţia cea mai gravă este la Vama Leuşeni-Albiţa, acolo unde s-au format coloane de TIR-uri de până la zece kilometri.

Şoferii mai spun că stau chiar şi 4-5 zile pentru a trece frontiera şi dau vina, în special, pe vameşii români. Autorităţile din Chişinău au anunţat că vameşii moldoveni procesează până la 150 de camioane pe zi, în timp ce vameşii români controlează doar 40-50 de camioane pe zi.

Aceasta ar fi principala cauză pentru formarea coloanelor uriaşe de camioane. Transportatorii spun că au în camioane mărfuri perisabile, alimente şi produse care expiră şi trebuie să stea cu instalaţiile de răcire pornite în permanenţă, iar uneori mărfurile pot expira înainte de a ajunge la destinaţie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel