Sony World Photography a desemnat cel mai bun fotograf român

Radu Roșu |
Data actualizării: | Data publicării:
WolrldPressPhoto.org - Nicu Spînu
WolrldPressPhoto.org - Nicu Spînu

Juriul competiției Sony World Photography Awards l-a desemnat pentru Nicu Spînu drept câștigător al premiului Romania National Award.

Spînu, un fotograf originar din Bucovina şi stabilit la Iaşi, a câştigat premiul Romania National cu fotografia intitulată „The Boot".

În calitate de câştigător al unei secţiuni naţionale, Nicu Spînu primeşte echipamente pentru fotografie digitală de ultimă generaţie de la Sony, iar fotografia "The Boot", alături de celelalte fotografii câştigătoare, atât la secţiunile naţionale cât şi la secţiunea Open, va fi inclusă în Expoziţia Sony World Photography Awards ce va fi deschisă la Londra între 20 aprilie şi 6 mai.

 

Concurs de prestigiu

 

Produse de World Photography Organisation, premiile Sony World Photography Awards reprezintă cea mai diversă competiţie de fotografie din lume. La cea de-a 11-a ediţie au participat fotografi din 200 de ţări şi teritorii cu peste 320.000 de fotografii realizate în cursul anului trecut.

„Deși poate nemeritat, comparând lucrările mele cu cele alte altor fotografi români, însă cu siguranță un dar al lui Dumnezeu, o fotografie din Bucovina ajunge încă odată pe culmile înalte ale fotografiei mondiale. Așa cum le comunicam și celor de la World Photography Organisation, am visat din totdeauna să promovez Bucovina la nivel internațional, să scot în evidență fumusețile țării noastre, însă nu mi-am imaginat că voi reuși să o fac într-un timp atât de scurt. Cu toate că titlul de ‘fotograf’ cântărește cam greu pentru mine, sunt de părere că fiecare loc, fiecare persoană, fiecare rază de soare, pentru fotografi, e încă un prilej ca să arate lumii lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le oferă zilnic, gratis, pentru a ne bucura de viață", a declarat Nicu Spînu pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel