Sondaj IMAS: PNL ar câştiga alegerile parlamentare, cu peste 27% din voturi

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

IMAS a realizat în luna iunie la comanda USR un sondaj care a relevat că liberalii ar obţine la alegerile parlamentare un scor asemănător cu cel obţinut la europarlamentarele din 26 mai.

PNL, PSD, USR, Pro România, ALDE şi PLUS ar fi singurele partide care ar intra în Parlamentul României, potrivit datelor sondajului IMAS. UDMR şi PMP nu ar trece pragul electoral.

Potrivit IMAS, PNL ar obţine 27.5% din voturi, clasând partidul condus de Orban pe primul loc, PSD ar cădea sub 20%, la 18,9%, iar USR ar obţine 17,6%, cu zece procente peste PLUS, formaţiunea lui Dacian. 

O surpriză ar fi ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, care n-a trecut pragul electoral la alegerile europarlamentare, dar potrivit sondajului IMAS, formaţiunea este creditată cu 8,5% din voturi şi s-ar clasa pe locul 5, imediat după Pro România, care ar obţine 9,8% din preferinţele electorale.

IMAS Iunie 2019 – Alegeri Parlament România

PNL – 27,5%

PSD – 18,9%

USR – 17,6%

Pro Romania – 9,8%

ALDE – 8,5%

PLUS – 7,6%

PMP – 3,7%

UDMR – 2,5%

DEMOS – 0,2%

Alt partid – 3,6%

La alegerile europarlamentare din 26 mai, PNL a obţinut 27% din voturi, urmat de PSD cu 22,5%, Alianţa USR PLUS – 22,4%, Pro România – 6,6%, PMP – 5,7% şi UDMR – 5,4%. ALDE a obţinut abia 4% din voturi şi nu a trimis niciun reprezentant în Parlamentul European.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel