EXCLUSIV  SONDAJ EUROPARLAMENTARE. Diaspora dă FIORI PSD-ului. Ultimă oră

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Peste 60 000 persoane au răspuns în cadrul unui sondaj realizat de Stiridiaspora.ro în privința alegerilor europarlamentare care au loc în acest an. 

Stiridiaspora.ro a vrut să afle câți dintre românii din Diaspora sunt dispuși să meargă la vot la alegerile europarlamentare. Astfel, 38690 de persoane, reprezentând 59. 77 % din totalul respondenților spun că sunt hotărâți să voteze. 20.37 % spun că nu vor participa la vot, iar un procent asemănător, de 19.84 % sunt nehotărâți și nu s-au decis dacă vor participa sau nu.

În ultimele sondaje realizate, PSD s-ar afla la un procent de 25 %, însă este important de precizat că în cazul unui absenteism major, procentul Social-Democraților ar putea fi mult mai mare. Tocmai de aceea, prezența la vot ar înseamna un procent chiar mai mic al PSD-ului. 

Aproximativ 700 000 de români au oficial domiciliul în străinătate și dețin pașaport CRDS. Numărul de votanți din Diaspora este însă mult mai mare, mulți dintre românii plecați având oficial domiciliul în România.

La nivel național, în registrele Autorității Electorale Permanente sunt înregistrați 18 200 000 de cetățeni cu drept de vot. 

Vezi mai jos diagrama votului realizat pe Stiridiaspora: 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel