Sondaj Avangarde, la comanda PSD: Nicuşor Dan, primul loc la Primăria Capitalei, urmat de Firea şi Piedone

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, se situează pe primul loc în ceea ce priveşte intenţiile de vot pentru Primăria Municipiului Bucureşti, fiind urmat de Gabriela Firea şi Cristian Popescu Piedone, arată un sondaj Avangarde dat, duminică, publicităţii. 

Potrivit sursei citate, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan (ADU) ar obţine 31% din voturi, Gabriela Firea (PSD) - 24%, Cristian Popescu Piedone (PUSL) - 20%, Sebastian Burduja (PNL) - 15%, Mihai Enache (AUR) - 7%.

În privinţa intenţiilor de vot pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, PSD este pe primul loc, cu 31%, urmat de Alianţa Dreapta Unită - 25%, PNL - 20%, PUSL - 10%, AUR - 9%, SOS România - 2%, REPER - 1%.

Un procent de 38% dintre respondenţi se declară mulţumiţi de cum arată lucrurile în Bucureşti, 4% sunt foarte mulţumiţi, în timp ce 25% sunt nemulţumiţi, 11% sunt foarte nemulţumiţi, iar 22% au o opinie neutră.

Conform sondajului, 58% dintre cei chestionaţi consideră că decizia alianţei PSD-PNL de a-l schimba pe candidatul comun, Cătălin Cîrstoiu, a fost una bună, 18% spun că a fost o decizie greşită, iar 24% nu au răspuns sau nu au ştiut să răspundă.

În privinţa intenţiilor de vot pentru Parlamentul European, pe primul loc se află alianţa PSD-PNL, cu 50%, urmată de Alianţa Dreapta Unită - 26%, AUR - 11%, PUSL - 9%, SOS România - 2%, REPER - 1%.

Sondajul Avangarde a fost realizat la comanda PSD pe un eşantion de 1.150 de subiecţi, reprezentativ pentru populaţia adultă la nivelul Municipiului Bucureşti. Datele au fost culese prin metoda Door-to-Door (teren) în perioada 24-27 aprilie. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,9%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel