Te lovești de o problemă deosebită și vrei să o semnalezi? Ai nevoie de ajutor pentru reintegrarea pe piața muncii? Așteptăm mesajele tale de luni până vineri între orele 9:00 și 18:00 la numărul de telefon
0722.264.462 sau pe email la
[email protected].
Conținuțul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Sondaj ȘtiriDiaspora: Ați dori să reveniți în România după ce trece carantina? Românii din străinătate au răspuns la această întrebare în număr mare, iar rezultatul este surprinzător.
În prezent, românii, care revin în România dintr-o serie de state considerate cu risc crescut din cauza numărului de cazuri de coronavirus înregistrate în ultimele 14 zile, sunt obligați să stea în carantină timp de 14 zile la întoarcerea în țară, cu posibilitatea ca în 10-a zi de izolare să efectueze un test-covid și, dacă acesta este negativ, perioada de carantină se poate scurta.
Autoritățile au actualizat, vineri seară, lista țărilor pentru care se impune carantina la întoarcerea în România. Spania iese de pe această listă, dar intră SUA. Lista completă a țărilor o puteți vedea pe ȘTIRI DIASPORA.
„Ați dori să reveniți în România după ce trece carantina?“, este întrebarea la care au răspuns peste 8.000 de români. Rezultatul surprinzător este că cei mai mulți - 54,8% au spus că NU iau în calcul această variantă, în timp ce doar 45,2% sunt de acord cu revenirea în țară după abrogarea acestei măsuri.
Iată graficul cu rezultatul:

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Revoltă după ce Bolojan a anunțat că elimină viceprimarii din localitățile sub 1500 de locuitori
Bogdan Bolojan /
24 iun 2025, 21:06
Președinta Asociației Comunelor din România (ACoR) – filiala județeană Constanța, Mariana Gâju, primar al comunei Cumpăna, trage un semnal de alarmă față de intenția Guvernului de a elimina funcția de viceprimar din unitățile administrativ-teritoriale cu mai puțin de 1.500 de locuitori. Considerând măsura „o greșeală”, Mariana Gâju susține că reorganizarea administrației publice ar trebui să înceapă de la vârful aparatului central, nu de la comunele cele mai vulnerabile.