Iohannis, despre abuzurile asupra copiilor: „Trebuie să investim în siguranţa tinerilor“

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
klaus_iohannis
klaus_iohannis

După întâlnirea pe care a avut-o vineri cu reprezentanții Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA) și a Consiliului Tinerilor Instituționalizați cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, președintele Klaus Iohannis  a făcut unele precizări importante.

„Am avut o întâlnire foarte bună cu președintele ANDPDCA. Stigmatizarea, discriminarea și abuzurile, din păcate, sunt probleme reale care nu pot fi sub nicio formă tolerate16.000 de copii sunt actual victime ale abuzurilor, neglijării. Avem obligația să conștientizăm traumele la care sunt supuși.

Bătaia nu e ruptă din rai. În ultima vreme, societatea civilă cooperează îndeaproape cu autoritățile, reușind să aducă vocea celor vulnerabili mai aproape de decidenți. Fiecare copil trebuie protejat. Temele abordate azi au vizat accesul copiilor aflați în protecție socială la diverse servicii, cum este sănătatea, dar și susținerea pentru o viață independentă. Dezvoltarea noastră ca societate nu poate fi durabilă dacă nu investim în educație și în protejarea drepturilor copiilor și tinerilor. Aceasta trebuie să fie abordarea și în ceea ce privește asigurarea unei finanțări consistente. Protejarea copiilor trebuie să se regăsească și în sălile de judecată.

Mulțumesc tuturor celor care se luptă pentru respectarea drepturilor copiilor. Veți avea întotdeauna în mine un sprijin“, a spus preşedintele României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel