Sondaj ARGUMENT. Iată partidele politice în care românii au încredere. Hideg: "PSD, tot mai erodat"

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un sondaj recent marca Argument arată ce încredere au românii în partidele politice. 

Sondajul Argument arată că partidul în care românii au foarte multă încredere este PSD, urmat de PNL, PRO România (după fuziunea cu ALDE), Alianța USR-PLUS, PER, PPU-SL, PMP, UDMR. 

ARGUMENT, institutul de sondare al DC Media Group a făcut publice o serie de rezultate ale unor sondaje care arată opiniile, dar și intențiile românilor în perioada premergătoare alegerilor parlamentare. Sociologul Mădălina Hideg este directorul științific al institutului de sondare Argument.

Iată graficul cu răspunsurile: 

2. -imagine fara descriere- (argument_incredere_in_partide_politice_variana_foarte_multa.jpg)

De asemenea, în varianta „DELOC” a încrederii în partidele politice pe primul loc se află tot PSD, urmat de UDMR, PER, PRO România (după fuziunea cu ALDE), PPU-SL, PMP, PNL, Alianța USR-PLUS.

Iată graficul:

3. -imagine fara descriere- (argument_incredere_in_partide_politice_variana_deloc.jpg)

"PSD ocupă prima poziție în ambele clasamente și cred că se explică acest lucru prin faptul că societatea devine foarte polarizată. Cred că este generată și de faptul că partidele politice încep să fie tot mai antagonizante. PSD a devenit un partid foarte erodat fiind atâția ani la guvernare și este scos principalul vinovat atunci când se întâmpla ceva rău," a declarat Mădălina Hideg, directorul științific al Institutului Argument. 

Totodată, în varianta „NU CUNOSC” a încrederii în partidele politice pe primul loc se află PPU-SL, urmat de PER, PMP, Alianța USR-PLUS, PRO România (după fuziunea cu ALDE), UDMR, PSD, PNL.

Iată graficul: 

4. -imagine fara descriere- (argument_incredere_in_partide_politice_variana_nu_cunosc.jpg)

Datele au fost culese prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), pe un eșantion simplu, aleatoriu, de 1011 subiecți cu drept de vot (18+), reprezentativ la nivel național, în perioada 06-13 noiembrie 2020, cu marjă de eroare +/- 3.08%

***NOTĂ: în toate prelucrările, non-răspunsurile au fost eliminate, cu excepția cazurilor expres specificate

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy