Lista țărilor din „zona galbenă”, actualizată: Ce se întâmplă cu Danemarca?

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
carantina
carantina

Listă țărilor pentru care se imune carantină celor care revin în România de astăzi a fost actualizată vineri seară.  Spania iese de pe listă, dar pentru Danemarca a fost nevoie de o prevedere specială.

CNSU a actualizat vineri lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic mare. Cei care intră în România din aceste state trebuie să intre în carantină. Printre țările din care se intră în carantină se află Italia, Franța, Ungaria, Austria sau Bulgaria.

Vezi AICI lista completă, actualizată a țărilor din zona galbenă.

În cazul Danemarcei, CNSU a abrogat o revedere legală adoptată în precedent Hotărâre. Concret, prin Hotărârea CNSU nr. 54 din 12.11.2020, aliniatul 2 al articolului 3 prevedea că „de Excepțiile de la măsura carantinei prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36, cu modificările și completările ulterioare, nu se aplică persoanelor care sosesc din Danemarca“.

Așadar, începând de astăzi și cei care sosesc în România din Danemarca vor sta în carantină obligatorie timp de 14 zile, cu posibilitatea de a ieși în cea de-a 10-a zi, după un test covid negativ.

De aici poți vedea și descărca Hotărârea CNSU nr. 55 din 20.11.2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel