Șomajul german, la cea mai mare rată din ultimii doi ani

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șomajul german, la cea mai mare rată din ultimii doi ani. Sursa - pixabay.com
Șomajul german, la cea mai mare rată din ultimii doi ani. Sursa - pixabay.com

Cea mai mare economie a Europei își pierde avânt și trage în jos și piața muncii, arată cele mai recente date.

Șomajul din Germania a atins 5,9% în noiembrie, în creștere față de 5,8% din octombrie, potrivit ultimelor cifre ale Oficiului Federal al Muncii. Aceasta este cea mai mare rată din mai 2021. Raportul arată că numărul persoanelor fără muncă a crescut cu 22.000, în termeni ajustați sezonier la 2,702 milioane. 

O privire mai atentă a datelor regionale arată că Bremen și Berlin au cele mai mari rate ale șomajului, Bayern și Baden-Württemberg continuă să mențină cele mai scăzute rate. „Recesiunea economică continuă să-și lase amprenta pe piața muncii din Germania”, a declarat Andrea Nahles, președintele Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

În noiembrie, au existat 733.000 de locuri de muncă deschise, cu 90.000 mai puține decât acum un an, a spus Oficiul Federal al Muncii.

„Ocuparea forței de muncă crește ușor, iar cererea de forță de muncă este în continuare în scădere”, a spus Nahles. Disponibilitatea companiilor din Germania de a angaja personal nou a scăzut în noiembrie, arată Barometrul ocupării forței de muncă IFO.

„Cu o bază solidă pentru redresare încă nevăzută, companiile amână angajarea de personal nou”, a declarat Klaus Wohlrabe, șeful de sondaje la IFO. Economia germană se luptă să se redreseze, PIB-ul s -a contractat în al treilea trimestru al anului, iar economia generală are semne de recesiune iminentă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel