Soldații rușii fură tot ce găsesc în magazinele din Ucraina

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Soldații rușii fură tot ce găsesc în magazinele din Ucraina. Sursa foto: captură Digi24
Soldații rușii fură tot ce găsesc în magazinele din Ucraina. Sursa foto: captură Digi24

Mai mulți militari ruși au fost filmați cum au ieșit dintr-un magazin din Ucraina, cu brațele pline cu alimente. Cei care au postat filmul pe internet susțin că rușii ar fi plecat fără să plătească.

Au apărut noi imagini cu soldații ruși care au prădat mai multe magazine din Ucraina, informează Digi24. Nu este prima dată când rușii jefuiesc magazine, au mai făcut asta și zilele trecute.

Soldații ruși au furat tot ce găsesc în magazinele abandonate de ucraineni, imaginile fiind distribuite pe rețele sociale.

Tot mai multe informații au apărut în spațiul public în ultimele zile cu privire la lipsurile pe care le au soldații ruși aflați pe teritoriul Ucrainei, de la combustibil și până la hrană. 

Un oficial al NATO a precizat, sâmbătă, că Rusia întâmpină probleme în invazia sa asupra Ucrainei. El spune că rușii sunt în urma programului și că situația începe să le scape de sub control. Potrivit acestuia, rușii "sunt în criză de combustibil, se mișcă mult prea încet, iar moralul este în mod evident o piedică".

 

Trupele ruse se află tot mai aproape de Kiev, a anunţat primarul capitalei ucrainene

 

Rusia a masat trupe tot mai aproape de Kiev, a anunţat miercuri primarul capitalei ucrainene Vitali Kliciko, informează Reuters.

„Ne pregătim şi vom apăra Kievul! Kievul rezistă şi va rezista”, a adăugat Kliciko într-o postare online.

În acelaşi timp, adjuncta ministrului ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a declarat că autorităţile verifică informaţiile conform cărora Rusia ar fi atacat cu rachete şi obuze portul Odesa de la Marea Neagră. 

 

Ziua a şaptea a invaziei: Lupte grele în oraşele Harkov şi Herson

 

Lupte grele au fost raportate în cursul nopţii de marţi spre miercuri în estul şi sudul Ucrainei, în a şaptea zi de la începerea invaziei militare ruse în ţara vecinã. Rusia a lansat paraşutişti la Harkov, al doilea oraş ca importanţă din Ucraina, în timp ce în capitala Kiev locuitorii se aşteaptã la o posibilã ofensivã. La Herson, ale cãrui intrãri erau deja controlate de forţele ruse, acestea din urmã au preluat în cursul nopţii controlul asupra gãrii şi portului.

Rusia a masat trupe tot mai aproape de Kiev, a anunţat miercuri primarul capitalei ucrainene Vitali Kliciko, informează Reuters.

"Ne pregătim şi vom apăra Kievul! Kievul rezistă şi va rezista", a adăugat Kliciko într-o postare online.

Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene au aprobat miercuri noi sancţiuni împotriva Belarusului pentru rolul său de sprijinire a invaziei militare ruse în Ucraina, a anunţat preşedinţia franceză a Consiliului UE, transmite Reuters.

Sancţiunile vor viza ''unele sectoare economice, în special cel industria lemnului, siderurgia şi exportul de potasă'', a scris preşedinţia franceză a Consiliului UE pe Twitter.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel