Soldați britanici pe frontul contraofensivei din Ucraina: Un videoclip arată o unitate cu accent englezesc pe front (Daily Mail)

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Soldații ucraineni se confruntă cu un nou adversar: tranșeele noroioase
Soldații ucraineni se confruntă cu un nou adversar: tranșeele noroioase

Soldați cu accent britanic au fost filmați luptând în culorile Ucrainei, în timp ce țara face progrese uimitoare împotriva forțelor rusești.  

Imaginile filmate cu camere GoPro ar arăta legionari străini luptând în timpul contraofensivei din regiunea ucraineană Harkov. Avansurile țării au luat prin surprindere Kremlinul, experții în informații salutând un "punct de cotitură major" în războiul de șase luni.

Aceasta a dus la recucerirea mai multor orașe-cheie din est, în timp ce forțele lui Vladimir Putin au fugit dezorganizate de o linie de front care se prăbușea.

 

Soldații cu accente britanice poartă brățări albastre pentru a se identifica drept forțe ucrainene 

 

Într-o compilație de imagini încărcate pe rețelele de socializare, soldați cu accente britanice pot fi auziți vorbind între ei în timp ce poartă brățări albastre pentru a se identifica drept forțe ucrainene. 

Un clip pare să arate soldați care mută "prizonieri de război" printr-o incintă, în timp ce altele arată soldați care aruncă grenade, aleargă să se adăpostească și se urcă pe ferestre. 

 

 

Ucraina a recucerit luna aceasta peste 3.000 de kilometri pătrați

 

Ucraina a declarat astăzi că forțele sale au recucerit luna aceasta peste 3.000 de kilometri pătrați (1.158 de mile pătrate) de la trupele rusești, în cadrul unei contraofensive axate pe nord-estul țării.

Generalul ucrainean Valeriy Zaluzhny a declarat într-o declarație pe rețelele de socializare: 'De la începutul lunii septembrie, peste 3.000 de kilometri pătrați au fost readuși sub control ucrainean. În jurul Harkovului, am început să avansăm nu doar în sud și est, ci și în nord. Ne aflăm la 50 de kilometri de graniță', conform Daily Mail.

Viteza de avansare a Ucrainei, cu fotografii împărtășite de oficialii de la Kiev în care trupele lor ridică steagul ucrainean în orașele eliberate după ce au avansat mai mult de 50 de kilometri, a stârnit discuții deschise la Moscova că invazia lor se va încheia cu o înfrângere umilitoare.

Printre orașele în care au intrat trupele ucrainene se numără Kupiansk, un centru feroviar cheie a cărui pierdere ar îngreuna grav liniile de aprovizionare rusești. Există, de asemenea, rapoarte potrivit cărora trupele și colaboratorii lui Putin ar fi fugit din Izyum, un alt centru logistic crucial pentru invazie.

 

 

Trupele rusești au fugit lăsând în urmă o cantitate mare de muniție și arme

 

Avansul ucrainean a fost atât de rapid încât trupele rusești care au fugit au lăsat în urmă o bogăție logistică de muniție, echipamente și, mai ales, arme grele aparent complet funcționale, de genul celor pe care Kievul le strigă de luni de zile de la partenerii săi occidentali. 

Ofensiva de la sud de Harkov, care a început marțea trecută, a luat prin surprindere liniile rusești slab apărate, ceea ce a făcut ca agențiile de informații occidentale să vorbească despre retrageri în masă, capitulări în masă și pierderi masive de vieți omenești, pe care Ministerul rus al Apărării le-a prezentat drept o "regrupare".

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat sâmbătă că trupele care au fugit din zonele Balakliya și Izyum vor fi regrupate în regiunea ucraineană ocupată Donețk. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel