Șoferul unui autobuz din Ploieşti a făcut infarct la volan. Călătorii disperați au sunat la 112

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un conducător de autobuz din Ploieşti a suferit un infarct chiar în timp ce se afla pe traseu. Mijlocul de transport public în comun era plin de călători. Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, a simţit că i se face rău şi a oprit brusc autobuzul în dreptul unei benzinării.

Unul dintre călători a sunat la numărul unic de urgenţă 112, iar la faţa locului a venit imediat o ambulanţă care i-a acordat primul ajutor. Șoferul a fost dus la spitalul județean, unde a fost operat.

Incidentul a fost făcut public de un lider al Companiei de Transport Public din Ploieşti, care a făcut şi un apel pentru acordarea pauzei de caniculă prevăzută în lege, relatează observatorulph.ro.

„Aviz domnului director al TCE, AGA, CA și consiliului local Ploiești… (…) Colegului nostru Luca Viorel (Cocomârla), șofer autobuz, i s-a făcut rău la volan (infarct din primele informații). Norocul participanților la trafic, dar și al călătorilor a fost că necazul a venit în timp ce era oprit în stație. Și acum, aș vrea să vă reamintesc că, în urmă cu câteva zile, tot pe această cale, am făcut un apel pentru a ni se acorda acea pauză de caniculă așa cum și legea o spune. În toată această perioadă de caniculă, nimeni din personalul de bord nu a beneficiat de pauză de caniculă. Acest lucru coroborat cu programul încărcat (multe curse în programul de lucru), dar și cu alte probleme de serviciu duce la astfel de situații. Poate acest caz va face ca acele persoane responsabile de siguranța angajaților să se gândească mai serios și la personalul de bord, iar noi colegii să ne rugăm pentru Cocomârla să treacă cu bine peste acest necaz”, se arată în postarea de pe Facebook.

 

Ce spune directorul TCE Ploiești

 

Directorul TCE Ploiești, Nae Alexandri a confirmat incidentul.: ”Șoferului i s-a făcut rău pe traseu și a sunat la dispecerat. Dispecerul de serviciu i-a cerut să oprească imediat în stație și a sunat la 112, însă deja un călător apelase serviciul de urgență. A fost internat la spitalul județean. Șoferul a intrat de serviciu la 14,30, iar incidentul s-a produs la 18,30, când plouase și nu mai putea fi vorba de nicio caniculă. Am acceptat solicitarea lor de a avea în permanență un șofer și un vatman de rezervă pentru astfel de situații. Voi cere informații suplimentare în ceea ce privește fișa medicală a șoferului care a suferit infarctul pentru că ar fi grav să fi avut probleme de sănătate și să fi ascuns asta”, a declarat, pentru observatorulph.ro, directorul TCE Ploiești, Nae Alexandri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel