Șoferul unei Tesla, prins dormind la volan la 130 km/oră

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Şoferul unei mașini autonome Tesla a fost prins dormind la volan. Polițiştii au reușit să îl trezească după câțiva kilometri.

S-a întâmplat în statul american Wisconsin, iar protagonistul a fost dat de gol de o femeie, care l-a văzut că e pierdut în lumea viselor. Imediat ce au fost alertaţi, poliţiştii au dat peste maşină care circula cu 130 de kilometri pe oră, în timp ce şoferul dormea.

Echipajul plecat în urmărirea autoturismului a încercat să îl trezească pe bărbat. „Nu am avut nicio reacţie din partea şoferului, pe o distanţă de aproape 4 kilometri. Eram cu girofarul şi sirena pornite, sunete diferite, tonalităţi diferite...Nicio reacţie.”, a replicat Gomez, unul dintre polițiști

În cele din urmă, omul aflat la volan a reacţionat. Şi a tras pe dreapta. Individul nu este la prima abatere de acest fel, spun agenţii. “S-a mai întâmplat de două ori să faci acelaşi lucru. În august şi februarie 2020, ai fost văzut pe autostradă dormind”. Atunci, bărbatul nu a fost chemat în instanţă, pentru că era treaz în momentul în care poliţiştii trimişi să investigheze cazul l-au ajuns din urmă.

„Lucrez şapte zile pe săptămână. Eram obosit, se poate să fi fost un pic obosit”, a spus șoferul, potrivit Știrile Pro Tv care titrează presa americană.

Şi compania Tesla, care produce astfel de vehicule, îi avertizează pe clienţi că trebuie să ţină mâinile pe volan chiar şi atunci când este activat sistemul de condus autonom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel