Șoferul din Timiș, a cărui prietenă a murit, susține că nu este vina lui. Un alt autoturism i-a tăiat calea. „Nu aveam vitează, 115-120 km/h”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Șoferul din Timiș, a cărui prietenă a murit, susține că nu este vina lui. Un alt autoturism i-a tăiat calea. „Nu aveam vitează, 115-120 km/h” / Foto: Captura Youtube
Șoferul din Timiș, a cărui prietenă a murit, susține că nu este vina lui. Un alt autoturism i-a tăiat calea. „Nu aveam vitează, 115-120 km/h” / Foto: Captura Youtube

Cristi Marinescu este tânărul care se afla la volanul mașinii în momentul în care a pierdut controlul și a ajuns rostogolindu-se într-un câmp. Alături de el, în dreapta era iubita lui, în vârstă de 17 ani, care a murit, deces însă, pentru care băiatul nu se simte vinovat.

Tânărul, în vârstă de 19 ani, a fost audiat în legătură cu accidentul tragic care a avut loc în Timiș, în care adolescenta de 17 ani și-a pierdut viața. Incidentul s-a produs în timp ce autoturismul condus de Marinescu s-a rostogolit de câteva ori și a ajuns într-un câmp, rezultând în decesul pasagerei sale.

Potrivit primelor sale declarații, Marinescu a susținut că un alt vehicul a apărut din contra sens cu faza lungă activată, orbindu-l, ceea ce l-a determinat să piardă controlul asupra mașinii. Acest lucru a dus la coliziunea cu marginea drumului și răsturnarea autoturismului.

„Eram în curbă, venea din contrasens cu fază lungă o mașină care m-a orbit și nu am mai putut să evit. Altfel, dacă eram pe mijlocul drumului, pe mijlocul meu de bandă era să dau frontal și am încercat să evit, am dat de iarbă și m-am răsturnat. Nu aveam viteză, 115-120 de km/h, maxim. Când am încetinit, nu am mai putut să pun frână bruscă și am intrat în contra șanț. Îmi aduc aminte că am ieșit din mașină și am cautat-o și nu am găsit-o” a mărturisit tânărul șofer conform Antena 3 CNN.

 

Limita de viteză pe acea porțiune de drum era 100 km/h

 

Marinescu a subliniat că el circula cu o viteză moderată, situată între 115 și 120 km/h, și că încercase să evite impactul. Mai mult, el a menționat că purta centura de siguranță, ceea ce i-a permis să supraviețuiască accidentului, dar pasagera sa nu purta centură, refuzând să o folosească.

Cu toate acestea, analiza inițială arată că viteza autoturismului depășea limita legală de viteză pentru un șofer începător, care ar fi trebuit să fie de maximum 80 km/h pe drumul respectiv, conform noului cod rutier. De asemenea, pe acel tronson de drum, limita de viteză era de 100 km/h.

În prezent, autoritățile încearcă să verifice veridicitatea afirmațiilor lui Marinescu, dar investigația este dificilă, deoarece accidentul a avut loc în condiții de întuneric, în afara zonei locuite și fără camere de supraveghere disponibile.

În urma incidentului, un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă și vătămare corporală, iar ancheta continuă pentru a stabili circumstanțele exacte ale tragediei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel