Șoferul autocarului cu români care a făcut accident în Bulgaria, inculpat pentru omor din imprudență. Procurorii cer arestarea sa

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Șoferul autocarului românesc care a fost implicat în accidentul cumplit din Bulgaria soldat cu patru morți a fost inculpat pentru omor prin imprudență. Acesta este de naționalitate turcă, iar procurorii cer arestarea preventivă.

Șoferul autocarului cu români care a făcut accident lânga Veliko Tîrnovo a fost reținut, dar procurorii bulgari cer și arest preventiv, pentru că se tem că bărbatul, care este cetățean turc, ar putea fugi din țară.

Anchetatorii consideră că șoferul turc a condus cu viteză prea mare pe o porțiune de drum dificilă și de aceea a pierdut controlul asupra volanului și s-a izbit de un copac, relatează presa bulgară, transmite Digi 24.

Al doilea șofer al autocarului, care este român, a fost audiat și el. Împotriva lui nu s-au reținut acuzații și el poate reveni în țară.

Dacă va fi găsit vinovat, șoferul turc riscă între 3 și 15 ani închisoare.

Accidentul s-a soldat cu patru morți, dintre care trei români

 

Patru persoane, între care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă au fost rănite în accidentul rutier în care a fost implicat autocarul înmatriculat în România. Accidentul a avut loc în apropiere de orașul Veliko Tărnovo din Bulgaria, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Cei cinci cetățeni români răniți în accident, precum și ceilalți pasageri români ai autocarului au fost aduși sâmbătă în țară.

Răniții sunt internați la Spitalul Floreasca, sunt în stare gravă, dar sunt stabili din punct de vedere al funcțiilor vitale.

Autoritățile din Bulgaria au comunicat eficient cu cele din România

 

MAE precizează că, încă de la producerea accidentului, Ambasada României la Sofia a întreprins o serie de demersuri de asistenţă şi protecţie consulară specifice în astfel de situaţii, respectiv contactul cu autorităţile bulgare, deplasarea unei echipe consulare mobile la locul producerii accidentului, la unitatea medicală unde au fost internate persoanele rănite şi la sediul organelor de poliţie şi procuratură care instrumentează cazul.

De asemenea, personalul consular a facilitat contactele şi operaţiunile de preluare a pacienţilor cetăţeni români de către echipele medicale
ale DSU/SMURD pentru a fi transportaţi în România pentru îngrijiri medicale.

Nu în ultimul rând, conform MAE, reprezentanţii misiunii diplomatice a României la Sofia au menţinut contactul permanent cu responsabili medicali din România şi membrii de familie ai cetăţenilor români implicaţi în accident.

"Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a adresa mulţumiri autorităţilor bulgare competente pentru intervenţia promptă şi sprijinul acordat celor implicaţi în accident, pentru îngrijirile medicale acordate răniţilor şi pentru foarte buna cooperare atât cu reprezentanţii Ambasadei României la Sofia, cât şi cu personalul medical român care a preluat cei cinci cetăţeni români răniţi, în vederea transferului în
România", se arată în comunicatul citat.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel