Şoferii de TIR, noii IT-işti: Ar putea fi scutiţi de impozitul pe venit. Cât va ajunge salariul minim

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Şoferii profesionişti ar putea fi scutiţi de impozitul pe venit, la fel ca IT-iştii şi lucrătorii din construcţii, pentru a avea un salariu minim de 3.000 de lei.

Senatul a adoptat miercuri un proiect de lege în acest sens depus de mai mulţi parlamentari PSD. România are un deficit de circa 45.000 de şoferi profesionişti şi „un număr considerabil de vatmani”, iar operatorii de transport sunt nevoiţi să ţină în garaje între 10 şi 15% din vehicule, spun iniţiatorii, care mai afirmă că sectorul transporturilor nu a beneficiat niciodată de facilităţi în România.

Aşadar, parlamentarii propun ca şoferii profesionişti să fie scutiţi de impozitul pe venit până la data de 31 decembrie 2028. Este vorba de transporturi urbane, suburbane şi metropolitane de călători, alte transporturi terestre de călători, transport de marfă.

Totodată, proiectul stabileşte că pentru şoferii profesionişti salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de 3.000 de lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 17,928 lei/oră, fără a include sporuri şi alte adaosuri, potrivit Adevărul. Nu în ultimul rând, şoferii profesionişti vor fi scutiţi până în 2028 şi de la plata asigurărilor de sănătate, fiind însă consideraţi asiguraţi în sistemul public, dar şi de contribuţia la Pilonul II de pensii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel