Şoferi de TIR, controlaţi la SÂNGE în Germania. Doi români prinşi beţi la volan, înainte să pornească la drum

Andreea Cosma |
Data publicării:

Razie de amploare printre şoferii de TIR din Germania. Poliţiştii de la rutieră au verificat sute de şoferi pentru a vedea dacă sunt în stare să conducă pe drumurile publice. Cei mai mulţi au fost opriţi înainte să pornească la drum.

Echipajele de la rutieră au luat cu asalt A9, în zona Fahrenzhausen. Aceştia au verificat atât distanţa pe care o păstrau şoferii între ei la drum, în special cei care conduceau vehicule de mare tonaj. 13 şoferi au fost opriţi şi amendaţi pentru nerespectarea distanţei în mers. Mullţi dintre ei au fost descoperiţi cu nereguli în ceea ce priveşte modul în care era aşezată marfa în interior, nefiind securizată corespunzător.

Totodată, agenţii au controlat şi mai multe parcări de TIR-uri din Freising, Fürstenfeldbruck şi Ingolstadt, unde au avut surprize mari. Peste 350 de şoferi de TIR au fost verificaţi ciar înainte să pornească la drum. Dintre aceştia, 18 aveau alcoolemia mai mare de 0,5 la mie, limita maximă admisă în Germania, iar un altul consumase droguri.


Şoferii români, cea mai mare alcoolemie


Însă doi şoferi români au ieşit în evidenţă cu cele mai mari alcoolemii. Unul dintre ei, controlat cu alcooltest într-o parcare din Adelzhauser Berg, avea o 3,5 la mie în aerul pur expirat. Celălalt a fost depistat în Hohenbrunn, cu o alcoolemie de 2,8. 

Şoferii prinşi nu au fost amendaţi, dat fiind faptul că încă nu au apucat să conducă în stare de ebrietate, dar au fost opriţi să se urce la volan până când erau din nou în stare să conducă.

Este o măsură de prevenţie a autorităţilor germane, care vor astfel să reducă număprul accidentelor de pe şosele.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel