Șofer ucrainean, răsturnat cu TIR-ul la intrarea în Huşi, dinspre Albiţa

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un şofer ucrainean s-a răsturnat, duminică dimineaţă, cu TIR-ul, la intrarea în Huşi, dinspre Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Marius Stanciu, conducătorul auto efectua un transport de lemne. Secţia de pompieri Huşi a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă echipată cu modul pentru descarcerare - deblocare, o ambulanţă SMURD tip B2 şi echipaje specializate pentru asigurarea zonei, a măsurilor PSI, evaluare şi acordare prim ajutor.

Șofer ucrainean, răsturnat cu TIR-ul la intrarea în Huşi, dinspre Albiţa

 

''În accident a fost implicat un ansamblu care transporta lemne. La sosirea echipajelor de intervenţie a fost găsit un autocamion răsturnat în afara carosabilului, pe jumătate în rigole. Din autovehiculul de mare tonaj se scurgeau lichide combustibile. Până la sosirea echipajelor de intervenţie, conducătorul auto s-a autoevacuat.

Şoferul ucrainean a fost evaluat, a primit primul ajutor, dar a refuzat transportul la spital. La cererea conducătorului auto, acesta a fost transportat în Tabăra mobilă de refugiaţi Huşi. Pompierii militari au scos bornele bateriilor, au oprit scurgerile de combustibil, au curăţat carosabilul şi au asigurat zona', a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea exactă a cauzei producerii evenimentului, potrivit Agerpres.

 

Franța. Doi români și-au pierdut viața, iar alt conațioal a ajuns la spital în urma unui accident

 

O mașină cu o familie de români a fost implicată într-un cumplit accident rutier, ieri noapte, în Indre, un departament în centrul Franței. Doi conaționali au murit, iar altul a fost grav rănit.

Accidentul mortal a avut loc la Tournon-Saint-Martin din Indre, cu puțin înainte de ora 23:00, pe D6. Doi dintre cei trei români din vehicul au fost aruncați în afara autoturismului și au murit pe loc. 

Circumstanțele care au dus la pierderea controlului mașinii sunt momentan încă necunoscute. Trei români se deplasau într-un autoturism marca Dacia, pe D6 între Tournon-Saint-Martin și Lureuil. Mașina a părăsit șoseaua și a ajuns într-un șanț. 

Cei trei români erau din aceeași familie

 

Când au fost alertate serviciile de urgență, cu puțin timp înainte de ora 23.00, autoturismul a fost imobilizat pe direcția Tournon-Saint-Martin. Doi români, șoferul în vârstă de 45 de ani și unul dintre pasageri, în vârstă de 20 de ani, au fost aruncați afară din vehicul în urma impactului.

Pompierii din Indre au mobilizat resurse importante: 20 de pompieri, trei ambulanțe și două autospeciale de salvare rutieră.

În ciuda resuscitării efectuate la fața locului de către serviciile de urgență și a întăririi unei echipe Samu de la spitalul Blanc, cei doi români au fost declarați decedați pe loc. Un al treilea bărbat, tot în vârstă de douăzeci de ani, care se afla și el în mașină, a fost rănit și a fost îngrijit de serviciile de urgență și dus la spitalul Blanc. 

La fața locului s-a aflat primul adjunct al orașului, Bernard Lerat, precum și serviciile jandarmeriei. Potrivit Poliției, cei trei români fac parte din aceeași familie, însă nu sunt precizate gradele de rudenie.

Circumstanțele accidentului rămân de stabilit. Resturile și indicatoarele lovite la aproximativ o sută de metri de punctul de oprire al vehiculului au scos la iveală un șoc de o mare violență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel