Șofer român, implicat într-un accident mortal în Germania: Două camioane, în flăcări și autostrada, închisă ore în șir

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un accident de camion a avut loc, miercuri dimineață, pe A3, în apropiere de Wörth, în direcția Passau. Un camion românesc a fost implicat în coliziune.

Pasagerul unui camion olandez a fost ucis, miercuri dimineață, într-o coliziune prin spate pe A3, în apropiere de Wörth, în direcția Passau. Unsprezece echipaje de pompieri au fost mobilizate pentru a stinge două camioane în flăcări și pentru a-l recupera pe bărbatul mort. Autostrada este încă închisă circulației, iar în trafic a fost un haos uriaș.

Potrivit lui Ursula Fendl, șefa poliției rutiere din Regensburg, primele informații despre accident sunt următoarele: în traficul dur al dimineții, în jurul orei 5.45, un tren rutier românesc și un camion basculant din districtul Cham s-au oprit pe banda din dreapta a rampei către podul peste Dunăre de la Kiefenholz.

Un al treilea camion, un transportor de flori din Olanda, nu a putut opri la timp și a lovit, inițial, cu mare putere autobasculanta descărcată. De acolo, transportatorul de flori a ieșit în jumătatea stângă a benzii de circulație și a intrat în parapetul de protecție, după care s-a izbit, din nou, în dreapta de camionul albastru din România, care transporta geamuri auto și care era parcat în față.

 
Copilotul a murit carbonizat în cabină


Se pare că toți cei trei șoferi au reușit să iasă din vehicule și au fost transportați la spital cu răni ușoare sau medii. Poliția va investiga, în continuare, dacă copilotul transportatorului de flori, un cetățean german, a murit în urma coliziunii sau doar în incendiul care a izbucnit. 

În orice caz, cabinele camionului alb și albastru au ars complet. Recuperarea persoanelor decedate de către firma de pompe funebre și o companie de macara specializată nu putea începe decât după ce pericolul de incendiu a fost eliminat și după ce un expert ar fi asigurat urmele accidentului pe vehiculele distruse, care ar fi fost, cu siguranță, relevante în instanță. Poliția a estimat, provizoriu, pagubele materiale care se ridică la aproximativ 350.000 de euro.

Șeful pompierilor din district, Wolfgang Scheuerer, a raportat că nu mai puțin de nouă brigăzi de pompieri au fost alertate, pe lângă cele din Wörth și Neutraubling, pentru a furniza suficientă apă pentru lichidarea incendiului. "Era nevoie de tot ceea ce avea mai mult de 3.000 de litri în rezervor. Aceasta a fost cea mai mare dificultate". Au fost implicați pompierii profesioniști din Regensburg, precum și pompierii voluntari din Straubing, Wald, Regenstauf, Winzer, Wenzenbach, Burgweinting, Tegernheim și chiar Walderbach.

 

Șofer român, implicat într-un accident mortal în Germania

 

În prezent, autostrada A3 spre Passau este încă închisă. Cu toate acestea, în jurul orei 18.30, un purtător de cuvânt al poliției s-a arătat "prudent optimist" că restricția ar putea fi ridicată până în jurul orei 19.00. De asemenea, pe traseele de deviere a circulației au apărut blocaje în trafic, pe tot parcursul zilei. Din acest motiv, poliția i-a sfătuit pe automobiliști să evite pe cât posibil A3 și rutele ocolitoare ale acesteia. 

Pe sensul opus, traficul se desfășura cu dificultate pe lângă locul accidentului, deoarece mulți șoferi erau fie foarte prudenți, fie prea curioși, având în vedere numărul mare de lumini albastre. În timpul închiderii autostrăzii, multe camioane au încercat din nou să ia scurtături neautorizate prin centrul orașului Wörth, după cum a raportat primarul Josef Schütz.

Câteva ore mai târziu, a avut loc un alt accident pe A3. Mai multe vehicule s-au ciocnit între intersecțiile Burgweinting și Regensburg-Ost.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel