Șofer român de TIR, implicat într-un accident grav în Austria

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Șofer român de TIR, implicat într-un accident grav în Austria (Sursa: kaernten.orf.at)
Șofer român de TIR, implicat într-un accident grav în Austria (Sursa: kaernten.orf.at)

Un șofer român de TIR a fost implicat într-un accident grav de circulație, în Austria, soldat cu cinci răniți, din care unul foarte grav. În urma evenimentului nefericit, șoseaua Packer Strasse B70 a fost închisă mai bine de 5 ore. 

Un bărbat de 39 de ani se zbate între viață și moarte, în urma accidentului grav petrecut luni după-amiază, pe șoseaua care leagă orașele Graz de Villach. Potrivit poliției, un slovac în vârstă de 37 de ani își conducea camioneta pe Packer Strsse (B70) în Durrenmoos când, din motive necunoscute, a virat la stânga peste linia de demarcație a benzilor. Mai întâi, duba a lovit un camion condus de un român de 61 de ani, apoi s-a ciocnit lateral cu mașina condusă de o tânără de 23 de ani. Ultimul impact a fost unul frontal cu mașina condusă de un austriac de 39 de ani.  

Românul a mers la spital pentru investigații

 

În urma impactului, bărbatul de 39 de ani a rămas încarcerat și a fost scos din vehicul abia când au sosit serviciile de urgență. El a fost dus la clinica Klagenfurt cu elicopterul de salvare iar acum se zbate între viață și moarte.

Tânăra de 23 de ani și pasagerul ei în vârstă de 62 de ani, ambii din districtul Wolfsberg, au fost răniți ușor și duși la Spitalul de Stat Wolfsberg. Slovacul a fost și el rănit ușor și dus la spitalul de accidente din Klagenfurt, unde șoferul român de camion a mers și el pentru a fi examinat independent.

Testele de alcool prelevate de polițiști au fost negative. Toate vehiculele au fost imobilizate.

Șoseaua B70 a fost închisă timp de cinci ore, în timpul investigațiilor și a lucrărilor de curățare, relatează publicația austriacă kaernten.orf.at.

În urmă cu o zi, un român a murit într-un accident similar.

Român mort, încarcerat în mașină. Șoferul consumase alcool

 

Un accident fatal a avut loc duminică seară, în Kapfenberg, unde o mașină în care se aflau trei persoane a părăsit carosabilul și s-a răsturnat de mai multe ori. Un bărbat de 40 de ani a murit în urma rănilor suferite.

Potrivit meinbezirk.at, cu puțin înainte de ora 23.30, un român, în vârstă de 27 de ani, din cartierul Bruck-Mürzzuschlag a condus o mașină pe B116 din Bruck spre Kapfenberg. În momentul în care acesta a virat la dreapta în Arbeitergasse din zona Mürzbogen, mașina a părăsit șoseaua și a ajuns pe o pantă în direcția drumului federal (B116). Vehiculul s-a răsturnat de mai multe ori, a lovit un copac și, în cele din urmă, s-a oprit pe șosea.

Bărbatul de 27 de ani a reușit să iasă din mașina distrusă. Se pare că a suferit doar răni minore, dar a fost transportat de Crucea Roșie la spitalul Hochsteiermark din Bruck. Un test de alcoolemie a arătat că acesta era în stare de ebrietate moderată. Polițiștii i-au retras deocamdată permisul de conducere.

Șoferul consumase alcool

 

În mașină se mai aflau alți doi români, astfel că pasagerul său, în vârstă de 35 de ani, a rămas încarcerat în mașină. Pompierii din Kapfenberg au reușit să îl elibereze pe bărbat din vehiculul complet avariat. Acesta a suferit răni grave și, după ce a primit primul ajutor de la Crucea Roșie, a fost transportat la Spitalul Hochsteiermark din Bruck și internat.

Pentru al treilea pasager, în vârstă de 40 de ani, aflat în partea din dreapta spate a vehiculului, ajutorul a venit prea târziu. Acesta era deja mort când au sosit serviciile de urgență. Resuscitarea imediată a bărbatului nu a avut succes. Acesta a murit din cauza rănilor grave suferite. 

Potrivit martorilor, tânărul în vârstă de 27 de ani conducea cu viteză excesivă pe drumul comunal (unde limita este de 30 km/h) și se afla sub influența alcoolului. Din cercetări, a rezultat că doar șoferul de 27 de ani a folosit centura de siguranță. De asemenea, se pare că airbagurile mașinii complet avariate nu s-au declanșat. Investigațiile privind circumstanțele sunt în curs de desfășurare, scrie meinbezirk.at.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel