Şofer român de TIR, prins la frontiera din Austria cu 31 de migranți ascunși în camion

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un șofer român de camion a fost prins cu 31 de migranți în remorcă, sâmbătă, la punctul de trecere a frontierei din Nickelsdorf, în districtul Neusiedl am See din Austria.

Șoferul român de TIR a fost arestat după ce polițiștii au verificat sâmbătă dimineață camionul la punctul de trecere al frontierei. Oficialii au observat că sarcina distribuită neuniform apăsa pe prelata camionului.

Olanda. Șofer român de TIR, condamnat la 10 ani de închisoare, după ce inițial a fost achitat: Liviu avea în remorcă 25 de pasageri „în pragul morții”

La o inspecție mai atentă, ofițerii de poliție au observat și un sigiliu alterat pe remorcă, unde 31 de persoane din Etiopia, Pakistan și Bangladesh au fost găsite în cele din urmă în cală. Cei 31 de străini, 30 de bărbați și o femeie, au solicitat oficialilor protecție internațională.

Șoferul român al camionului a fost arestat sub suspiciunea de contrabandă. După interogatoriu, a fost transferat la închisoarea Eisenstadt.

Ungaria. O șoferiță româncă de TIR riscă 15 ani de închisoare după ce a fost prinsă cu zeci de migranți în camion

 

Vezi și 

 

Olanda. Un șofer român de TIR a bătut recordul de migranți din camion: „Nu știa că se aflau în remorca lui”

 

Când un șofer român de camion român a devenit foarte nervos și a început să se bâlbâie chiar înainte de trecerea spre Anglia, angajații portului din Vlaardingen, din provincia Olanda de Sud, Țările de Jos, i-au controlat remorca desigilată. Între o încărcătură de tuburi fluorescente au zărit sticle de urină și bagaje care provin de la 34 de migranți ascunși, inclusiv copii de 7 și 9 ani. Este cel mai mare „număr de migranți într-un camion” din Olanda.

Procurorul Mirjam Blom a experimentat deja mai multe cazuri grave în care mulți migranți au fost găsiți în containere de pe nave sau în camioane. Cum ar fi cel cu cei 25 de migranți care au scăpat de moarte într-un container frigorific al unui alt șofer român, care se afla deja în afara portului Vlaardingen la jumătatea lunii noiembrie 2019. Dar niciodată până acum Blom nu a intentat un proces cu atât de mulți migranți. Șoferul român Cristian C., în vârstă de 42 de ani, este suspect. La 11 mai 2019, angajații companiei de feriboturi DFDS din Vlaardingen au găsit nu mai puțin de 34 de persoane, inclusiv doi copii de 7 și 9 ani, în remorca lui.

Ofițerul nu crede povestea pe care Cristian a spus-o Poliției după arestarea sa. Șoferul român a spus, ieri, în instanța de judecată din Dordrecht că ar fi preluat camionul parcat la Aachen ca înlocuitor de la un alt șofer. Potrivit acestuia, cheia era pregătită pe baterie, după care a condus imediat la Vulcaanhaven din Vlaardingen. Cristian susține că nu știa nimic despre migranții din remorcă.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel