Şofer ROMÂN de TIR, EROU în Italia: „El tremură, ea urlă în continuare. Fug...”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un şofer român a postat pe Facebook un filmuleț însoțit de o poveste care l-a făcut erou.

„20 de secunde până la impact. O noapte liniştită, ca oricare alta, aceeaşi cursă, aceeaşi autostradă, aceeaşi oră. Semnalizez, intru în depăşire la un coleg de Cluj.


5 secunde până la impact. Mă apropii încet de cabina colegului, îi văd luminile în bord, o Scanie Albă. Drumul liber, nimeni în fața noastră, mă apropii de geam şi deodată simt o izbitură puternică.


Doi pasageri, o ea şi un el. Ea la volan, el pasager. Ea plânge, urla, el tremura şi se ține de coaste. Fug spre cabină, îmi arunc bocancii, iau o sticlă de apă şi îi dau să bea. În toată agitaţia încerc să-mi aduc aminte ce am învăţat la cursurile de prim ajutor. El tremură, ea urlă în continuare. Fug din nou în cabină, iau perna, plapuma şi le duc, le pun pe jos şi-l aşez pe el. Fug iar în cabină, iau trusa de prim ajutor. Îmi pun mănuşile, caut bandaje şi pansament, la naiba, nu găsesc. Tremur, în sfârşit reuşesc să desfac pachetele. Pun bandajele pe ea, pierde mult sânge la mână, o dau jos şi-o sprijin de maşină. Plânge. Mă întorc la el. Tremură, şi se pierde. Încerc să îi pun masca, degeaba. Leşină. Două minute mai târziu, ajunge ambulanța şi îmi ia locul. Ea tremura, eu tremur, el nu mişcă.


Încă încerc sa înțeleg ce s-a întâmplat. Privesc în spate. Platforma remorcii era smulsă la 30-40 metri. Perne de aer smulse. Parbrizul mașinii înfipt in ușa mea.


PS : cele două persoane sunt în stare stabilă din câte mi-a zis poliția. Persoana aflată la volan era sub influența alcoolului", a scris şoferul român.

 

Internauții au reacționat imediat lăudânu-i fapta și curajul

„Bravo ție pentru reacție. Nu pot însă să nu remarc câte mașini au trecut pe lângă voi și nu au oprit pentru a ajuta".

„Mamă, mamă... asta nu e ceva ce îți dorești să experimentezi. Sper că n-a murit nimeni. Felicitari pentru profesionalism și promptitudine!"

„Felicitări pentru prezența de spirit și acordarea primului ajutor! RESPECT!!! Drumuri bune..."

„Felicitări... nici nu mă așteptam la altceva din partea ta. Ești om cu O mare. Să te țină Dumnezeu sănătos".

 

Povești de prin parcări

20 de secunde pana la impact. Doar o noapte liniștita, ca oricare alta, aceeași cursa, aceeași autostrada, aceeași ora. Semnalizez, intru in depășire la un coleg de Cluj. 5 secunde pana la impact....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel