Șofer român, condamnat la închisoare în Franța pentru transport de droguri. Judecătorul nu l-a crezut că nu știa ce transportă

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un șofer român a fost condamnat la 30 de luni de închisoare, în Franța, pentru transport ilegal de canabis. Judecătorul nu l-a crezut atunci când a spus că nu știa ce transportă. 

Un șofer român de camion în vârstă de 49 de ani, cu domiciliul în Spania, a fost condamnat la o pedeapsă de 30 de luni de închisoare pentru transportul a 62 de kilograme de canabis. Incidentul a avut loc la punctul vamal Angeot, unde autoritățile au descoperit drogurile ascunse ingenios în interiorul unei piese de mobilier din lemn.

Conform relatărilor din cotidianul francez Est Republicain, ofițerii vamali au efectuat o inspecție amănunțită la data de 8 martie, în timpul căreia au descoperit canabisul bine ambalat în sertarele unei piese de mobilier masive. Chiar dacă camionul nu emana miros de droguri, vameșii au reușit să găsească substanțele interzise.

S.I.C., șoferul de camion implicat, a fost prezentat în fața instanței din Belfort marți, 16 aprilie. El a susținut că transportul a fost rezultatul unui contract oferit de un necunoscut într-o zonă de odihnă de pe autostradă, primind 1.400 de euro pentru a transporta două piese de mobilier. Autoritățile au remarcat că acest lucru ar putea fi parte a unei rețele organizate.

Un alt aspect care a influențat decizia instanței a fost posesia a trei telefoane la momentul arestării, unul dintre ele fiind suspect. Conversațiile șoferului au fost criptate, iar procurorul a considerat credibilitatea acestuia ca fiind "aproape zero" atunci când a negat cunoașterea conținutului camionului.

În urma procesului, șoferul a primit o sentință de 30 de luni de închisoare, cu detenție continuă, și interdicție pe viață de a mai intra pe teritoriul francez. Acest caz evidențiază eforturile autorităților de a combate traficul de droguri și rețelele infracționale din Europa.

 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel