Șofer moldovean, reținut pentru transportul unui grup de migranți. Bărbatul urma să îi ducă până în Germania

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
sursa Poliția de Frontieră
sursa Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din Bihor, din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, au depistat patru cetăţeni din Siria și Turcia, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un mijloc de transport cu un compartiment special amenajat. 

 

Potrivit Poliției de Frontieră, în urma descoperirii, șoferul, cetăţean R. Moldova, este cercetat pentru infracțiunea de trafic de migranți, fiind reținut 24 de ore.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară călătorind cu un microbuz înmatriculat în Cehia, patru persoane, un cetățean moldovean, în calitate de șofer al autovehiculului, iar ceilalți trei conaţionali, în calitate de pasageri, declarând că se deplasează în Olanda.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi într-un loc special amenajat, în partea din spate a banchetei patru cetăţeni străini, toți bărbați", informează Poliția de Frontieră.

Persoanele în cauză au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, s-a stabilit că este vorba despre trei cetățeni din Siria și un cetățean din Turcia, cu vârste cuprinse între 23 și 61de ani.

Șoferul autovehiculului, un bărbat în vârstă de 37 de ani, cetăţean R. Moldova, a declarat că i-a preluat pe cei patru cetățeni străini din ţara noastră şi intenționa să îi lase în Germania, în drumul spre destinaţia lui, contra unei sume de bani.

În cauză, cetăţeanul moldovean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, pe numele său fiind emisă ordonanţă de reținere pentru 24 de ore.

 

Şofer român, cercetat pentru trafic de migranţi, după ce a fost depistat că transporta zeci de cetățeni străini

 

Un caz asemănător a implicat, în urmă cu câteva zile, și un șofer român. Poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare, județul Timiș, au depistat 32 cetăţeni din India care au încercat să intre ilegal în România din Serbia. Aceștia au fost prinși în timp ce urcau într-un microbuz care urma să-i transporte în Timişoara.

Polițiștii de fontieră au observat pe DN 59F un microbuz, înmatriculat în judeţul Hunedoara, care staționa între localitățile Dudeștii Vechi și Sânnicolau Mare, judeţul Timiş.

Oamenii legii au efectuat verificări asupra mijlocului de transport şi au constatat că acesta era condus de un cetăţean român, iar în interiorul compartimentului marfă se aflau treizeci și doi cetățeni străini. Aceștia au fost duși la sediul poliției pentru cercetări.

Polițiștii au stabilit că străinii sunt cetățeni din India, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani, care au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, cu intenția de a ajunge în vestul Europei.

Șoferul microbuzului, în vârstă de 50 de ani, din județului Cluj, a menționat că a preluat grupul de migranţi din apropierea frontierei cu Serbia şi urma să-l transporte în municipiul Timişoara, informează Poliția de Frontieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel