Șofer italian, rămas fără serviciu pentru că nu vrea să se vaccineze: „Plec în România“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

"Sunt fără salariu de trei luni, dar nu mă răzgândesc. Poate voi emigra în România", afirmă Michele Mancini,  un șofer italian, de 52 de ani, care, deși a rămas fără serviciu, refuză să se vaccineze. Soluția la care s-a gândit el este să emigreze...în România. 

După decizia de a nu se vaccina, bărbatul în vârstă de 52 de ani a fost suspendat de companie, neavând certificatul verde cerut de legislația italiană. "Am fost un mare salvator și pentru moment supraviețuiesc, soția mea este de acord", spune italianul de 52 de ani într-un interviu pentru Corriere della Sera.

Mulți dintre activiștii care au manifestat sâmbătă după-amiază pentru a mia oară în Piazza Castello sunt dispuși să fie suspendați de la locul de muncă dacă nu se vaccinează sau nu prezintă permisul verde. Michele Mancini, un șofer și magazioner în vârstă de 52 de ani din Torino, a făcut această alegere încă din 15 octombrie, când a decis să nu se supună la testarea obligatorie pentru a ajunge la locul de muncă.

După aproape trei luni fără salariu și contribuții, nu v-ați răzgândit?

"Categoric nu și mă aflu aici, în piață, pentru a-mi reitera convingerea. În opinia mea, hotărârea de guvern este neconstituțională, deoarece încalcă articolul 32. Nu sunt un "no vax", dar cred că nu este legal să obligi pe cineva să se vaccineze. Am un creier și pot decide ce să fac cu viața mea.

Deci nu credeți că coronavirusul ar putea fi periculos pentru sănătatea dumneavoastră și a altora?


"Eu sunt pentru libertatea de alegere. Nu am fost vaccinat și nu voi fi vaccinat pentru că nu vreau să mă supun la ceea ce eu numesc o dictatură. Nu neg existența coronavirusului, dar sunt convins că, dacă cineva ar fi infectat, ar putea exista tratamente alternative care să îi permită să se recupereze. Iar gripa a făcut mult mai multe victime în trecut.


În afară de consecințele economice, ce alte consecințe a avut decizia dumneavoastră de a nu vă vaccina?

"Nu a fost alegerea mea, ci impunerea guvernului care a schimbat rutina zilelor mele. Obișnuiam să mă trezesc dimineața, să conduc economia și să plătesc impozite. Acum nu mai pot să lucrez, să merg la o pizza sau la o cafea. Sper că nu vor decide să îmi interzică și mie să intru într-un supermarket. Parcă aș retrăi poveștile pe care mi le spuneau bunicii mei, când trebuia să ai un card pentru a face ceva. Dar, repet, sunt pozitiv. Văd multă umanitate în jur și sunt convinsă că diviziunea dintre cei vaccinați și cei nevaccinați poate fi depășită, chiar dacă ei încearcă să ne pună unii împotriva altora. Nu am nimic împotriva celor care se vaccinează, pentru că și aceasta este o alegere liberă. Eu cer doar să fie respectată a mea.


Cum reușești să ajungi la sfârșitul lunii fără salariu?

"Am fost un mare economist și pentru moment supraviețuiesc. Soția mea și cu mine am decis de comun acord să nu ne supunem unei obligații care, în opinia mea, este nedreaptă și ilegală. Dacă această linie ar continua, aș putea pleca și din Italia, poate în Croația sau România. Dar când văd o piață atât de plină ca aceasta, am încredere că ceva se poate schimba.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel