Șobolan surprins într-o covrigărie cunoscută din București. Consumatorii sunt oripilați: „De acolo îmi iau mâncare la liceu"

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Șobolan surprins într-o covrigărie cunoscută din București. Consumatorii sunt oripilați: „De acolo îmi iau săptămânal mâncare la liceu" / Foto: Instagram
Șobolan surprins într-o covrigărie cunoscută din București. Consumatorii sunt oripilați: „De acolo îmi iau săptămânal mâncare la liceu" / Foto: Instagram

Imagini de groază într-o covrigărie populară din București: un șobolan a fost surprins cum se plimba nestingherit prin covrigărie în mijlocul nopții. 

Filmările, care au devenit virale pe rețelele de socializare, arată cum șobolanul se plimbă prin vitrina Covrigăriei Matei din zona Apărătorii Patriei, la ora unu noaptea.

Covrigăria, parte a unui lanț bine-cunoscut și frecventat de locuitorii din capitală, este un loc unde oamenii, de la copii până la adulți, obișnuiesc să își potolească foamea în fiecare zi. Cu toate acestea, descoperirea surprinzătoare a unui șobolan în interiorul locației a adus un val de îngrijorare printre clienții și locuitorii din zonă.

În imaginile filmate, șobolanul este văzut plimbându-se fără teamă în vitrina magazinului, având acces neîngrădit la ustensilele și mașinăriile folosite pentru prepararea produselor. Această situație ridică serioase preocupări de sănătate publică, deoarece șobolanii sunt cunoscuți purtători de boli periculoase pentru oameni, cum ar fi leptospiroza, hantavirusul și salmoneloza.

 

Mulți elevi și studenți frecventează covrigăriile în timpul orelor

 

Publicarea filmului a stârnit o reacție puternică în mediul online, strângând peste 14 mii de aprecieri și peste 200 de comentarii în doar trei zile. Mulți utilizatori au exprimat revolta lor față de situație, remarcând că este inacceptabil să se permită prezența șobolanilor într-un loc de producție alimentară.

Referințele la filmul animat "Ratatouille", care spune povestea unui șobolan bucătar, au fost adesea făcute în comentarii, însă majoritatea oamenilor au fost dezamăgiți și îngrijorați de ceea ce au văzut.

"De acolo îmi iau săptămânal mâncare la liceu", a scris o adolescentă oripilată, exprimându-și dezgustul față de situație.

"Tot Bucureștiul este plin de șobolani. Sunt și în case, la supermarketuri, în parc", a adăugat o altă persoană.

În completarea ei o altă persoană dă vina pe conducerea orașului că nu face nimic pentru a scăpa de șobolani: „Dacă tot e perioada în care politicienii se întrec în promisiuni și schimbări, să rezolve și problema șobolanilor din București. Sunt peste tot!”. 

Mulți așteaptă măsuri ferme pentru a se asigura că astfel de situații nu se vor repeta și că standardele de igienă și sănătate publică vor fi menținute în toate locațiile de servire a alimentelor din oraș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel