Un camion românesc transporta excavatoare suedeze furate. Unul avea un localizator GPS

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Slovacia. Un camion românesc transporta excavatoare suedeze furate. Unul avea un localizator GPS. Sursa foto: captura video
Slovacia. Un camion românesc transporta excavatoare suedeze furate. Unul avea un localizator GPS. Sursa foto: captura video

Patru excavatoare furate în Suedia au fost confiscate de poliția slovacă din orașul Kysucké Nové Mesto. Camionul, care avea numere de înmatriculare românești, a fost oprit de o patrulă a direcției raionale. 

Utilajele furate în Suedia ar trebui să treacă prin teritoriul Slovaciei. Ofițerii de poliție slovaci au obținut astfel de informații de la colegii lor cehi. Camionul cu numere de înmatriculare românești se îndrepta spre Žilina.

Cele patru 4 excavatoare furate au fost ascunse de șofer sub prelată. „Patrula departamentului raional Kysucké Nové Mesto a oprit camionul, iar cazul a fost preluat ulterior de un anchetator al departamentului de investigații financiare, care a început urmărirea penală în materia infracțiunii de legalizare a produsului infracțiunii”, a informat purtătorul de cuvânt al poliției Denisa Bárdyová.

Anchetatorii au ținut camionul pe șosea aproape toată ziua. Abia seara camionul s-a deplasat din nou spre Žilina, dar însoțit de polițiști. „Camionul și cele patru excavatoare furate  au fost confiscate și  au fost luate măsuri procedurale”, a adăugat Bárdyová. Poliția nu a oferit informații dacă lau arestat pe șofer, transmite noviny.sk.

 

Vezi și. Polițiștii suedezi, uimiți de tertipurile unor șoferi români după ce au abandonat o dubă cu deficiențe: "Ar trebui să coste să trișezi în Suedia"

 

Un vehicul românesc a fost blocat în Västerås, după ce transportul a prezentat mai multe deficiențe, fiind ulterior abandonat de șofer și de soția acestuia. Sâmbătă, 13 mai, compania de transport a contactat secția de poliție în speranța de a "recupera" mastodontul, prin metode mai mult sau mai puțin ortodoxe.

Duba a fost oprită pe 4 mai, iar inspecția s-a încheiat cu obligația companiei de transport de a plăti o sumă totală de 30.000 SEK (peste 2.600 de euro), sumă de care șoferii nu dispuneau, astfel că vehiculul a fost blocat.

Sâmbătă, ofițerul de stație din Västerås l-a contactat pe inspectorul de vehicule pentru a-l informa că a fost contactat telefonic de "un român foarte supărat". Este vorba de același român al cărui vehicul a fost reținut pe 4 mai.

"L-a sunat pe ofițerul de stație și i-a spus că a plătit amenda și vrea să ridice camionul. Când am verificat linkul de plată pe care l-am trimis, se pare că acesta nu a fost deschis și, prin urmare, nu s-a primit niciun ban", a spus inspectorul rutier, care consideră că este evident că firma de transport încearcă să înșele poliția.

Întrucât acesta avea datele de contact, l-a sunat pe reprezentantul firmei de transport, care de data aceasta a răspuns. Când acesta și-a dat seama că a mai vorbit cu inspectorul de mai multe ori, a plătit amenda chiar în timpul convorbirii.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel