Singurul pod care traversează fluviul Nipru în regiunea Herson a fost închis pentru trafic, după un atac cu rachete al armatei ucrainene

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Armata ucraineană a lansat un nou atac asupra singurului pod rutier care traversează fluviul Nipru în regiunea Herson, Antonivskii Mist, a declarat Kirill Stremusov, adjunct al şefului administraţiei provizorii (ruse, n.r.) din regiunea Herson.

Traficul pe singurul pod din regiunea Herson de peste Nipru - Antonivskii Mist - a fost închis circulaţiei vehiculelor, din cauza avariilor provocate pe carosabil, în urma unui atac cu rachetă, care a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri - a precizat pentru Agenţia de presă Interfax şeful adjunct al administraţiei provizorii (ruse, n.r.) a regiunii Herson, Kirill Stremusov.

"Au fost lansate atacuri care au vizat podul, provocând mai multe găuri. Elementele structurale, elementele de rezistenţă care susţin podul nu au fost distruse, nu sunt afectate. Podul este acum închis pentru pietoni. Numărul de găuri este mare. Atacul asupra podului a afectat doar populaţia civilă'', a spus Stremousov.

Singurul pod care traversează fluviul Nipru în regiunea Herson a fost închis pentru trafic

 

Zeci de maşini aşteaptă, formând cozi să traverseze podul, a relatat un corespondent Interfax. Angajaţii poliţiei rutiere militare îi informează pe şoferi că astăzi nu vor mai putea circula pe pod, din cauza lucrărilor de reparaţii. Se poate ajunge pe cealaltă parte a Niprului prin Nova Kahovka, care se află la aproximativ 80 km distanţă.

Atacul cu rachetă asupra podului a fost lansat marţi, în jurul orei 22:50, transmite un corespondent al Agenţiei de presă Interfax. În momentul atacului, la Herson s-au auzit mai multe explozii... Administraţia regională rusă a declarat pentru agenţie că mai multe rachete lansate asupra podului Antonivskii Mist au fost interceptate de sistemul rusesc de apărare antiaeriană.

Primul atac asupra Antonivskii Mist din Herson cu sistemele americane de lansare multiplă HIMARS a fost lansat de Armata ucraineană, pe 19 iulie. În urma atacului, acesta s-a ales cu avarii minore. Al doilea atac cu rachete al Forţelor Armate ale Ucrainei asupra Antonivskii Mist a avut loc pe 20 iulie, în total fiind înregistrate 11 atacuri.

 Atac cu rachete al armatei ucrainene asupra podului din Herson

 

Administraţia regiunii Herson a fost nevoită să restricţioneze circulaţia camioanelor pentru a repara podul. Podul Antonivskii Mist este singura cale de acces pentru automobile şi pietoni peste fluviul Nipru. El leagă malul drept al oraşului Herson de malul stâng şi face legătura cu oraşul Oleşki. Lungimea sa este de aproximativ 1,4 km, iar lăţimea, de 25 de metri.

Blocarea podului Antonivskii Mist nu va afecta în mod semnificativ livrarea de mărfuri către Herson. Stremusov este convins de acest fapt. "Am pregătit traversările cu pontonul, cu feribotul", a explicat oficialul.

Forţele Armate Ucrainene au lansat un nou atac asupra singurului pod rutier de peste Nipru din regiunea Herson, Antonivskii Mist, a declarat Kirill Stremusov, adjunct al şefului administraţiei provizorii (ruse, n.r.) din regiunea Herson.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel