Singură pe lume, la 94 de ani. Ileana a sunat la Poliție, din dorința de a face cuiva o urare de Revelion; nu se aștepta la ceea ce a urmat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În noaptea de Revelion, când doamna Ileana nu avea cui să transmită urările de noroc pentru Anul Nou, Gaetano și Gabriele, doi agenți de poliție, au făcut un gest inedit. S-au deplasat la apartamentul ei pentru a-i transmite urări de An Nou și pentru a petrece împreună câteva momente pline de bucurie și căldură umană.

Să nu mai ai nicio rudă apropiată și să fii singur în aceste zile de sărbătoare a Crăciunului, când toată lumea se reunește în familie, nu este deloc ușor pentru o persoană în vârstă, chiar dacă ești perfect autonom. Este un sentiment neplăcut de singurătate care a asaltat în ultimele ore o bunică din Biella, doamna Ileana, în vârstă de 94 de ani, așa că, în noaptea de Revelion, a decis să sune la poliție, găsind înțelegere și apropiere de partea cealaltă.

S-a întâmplat în dimineața zilei de 31 decembrie, când, după ce și-a dat seama că nu mai avea pe nimeni pe care să îl sune pentru a-i ura un An Nou fericit, pensionara a decis să apeleze numărul unic de urgență, 112. La celălalt capăt al firului a găsit un polițist care i-a auzit povestea și a decis să își alerteze colegii de la echipajul de zbor aflat de serviciu în zonă.

Ileana, singură pe lume în noaptea de Revelion, la 94 de ani

 

Ofițerii din cadrul Comisariatului de Poliție din Biella, Gaetano și Gabriele, au decis apoi să ajungă la doamna Ileana la apartamentul acesteia pentru a-i ura personal toate cele bune și, de asemenea, pentru a petrece ceva timp cu ea, pentru a o face să se simtă mai puțin singură. 'Uneori este suficient puțin pentru a ajuta pe cineva, iar aceasta este esența însăși a prezenței noastre acolo', comentează ei de la sediul poliției piemonteze, relatează FanPage.it.

Cel al doamnei Ileana nu este, din păcate, un caz izolat. De Crăciun, de exemplu, o altă femeie în vârstă de 90 de ani din Budoni, pe coasta de nord-est a Sardiniei, s-a simțit singură și a decis să-i sune pe carabinieri, întrebându-i dacă ar putea petrece câteva ore în compania lor. "Tatăl meu a fost mareșal, iar în această zi de sărbătoare, singurătatea crește pentru mine, așa că, dacă nu vă deranjez, întrucât simt uniforma carabinierilor ca pe o familie, aș dori să petrec câteva ore în compania dumneavoastră", a explicat pensionara. În acest moment, militarii au decis să trimită la fața locului o mașină de patrulare, care a petrecut câteva ore cu ea, permițându-i să uite acea primă parte urâtă a zilei festive.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel