Sindicatul Europol, mesaj pentru Diaspora după scandalul din vamă: „Noi la muncă pentru voi, voi ne înjurați pe noi!” (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Sindicatul Europol a reacționat după scandalul din Vama Nădlac, după ce românii care au revenit în țară au huiduit și au înjurat autoritățile pentru că trebuie să aștepte la cozi imense.

„Am trăit cu toții două luni în starea de urgență unde distanțarea socială a fost elementul de bază pentru a face față epidemiei de coronavirus. Dacă în această perioadă s-a înțeles cât de importantă e această măsură, fix la două luni, începând de ieri punctele de trecere a frontierei din vestul țării au fost luate cu asalt de zeci de mii de cetățeni români care se întorc în România.

Colegii noștri, polițiștii de frontieră aflați în prima linie, lucrează la capacitate maximă, nu ies din ghișeele de control cu orele pentru a merge la toaletă sau să bea apă, pentru ca cei sosiți în țară să poată fi verificați cât mai repede.

În schimb, colegii noștri au fost întâmpinați cu 'aplauze' de către diasporeni cu mesajul: "HOȚII, HOȚII". Da, colegii noștri sunt hoți pentru că sunt în prima linie și riscă să fie infectați cu virusul COVID-19, sunt hoți pentru că timp de 12 ore nu apucă să meargă să servească masa pentru ca pasagerii să beneficieze de formalitățile de intrare în țară și sunt hoți pentru că zilnic sunt huiduți de cetățenii care au doar drepturi”, arată Sindicatul Europol.

 

„Crearea unui focar de infecție este iminent”

 

„Nu vrem să ne gândim nicio secundă la riscul epidemiologic care s-a creat în puctele de trecere a frontierei din vestul țării unde nu se respectă distanțarea socială, cetățenii îmbulzindu-se la cozi incomensurabile și de asemenea, aceștia nu poartă echipamente de protecție. Crearea unui focar de infecție este iminent ceea ce poate duce la crearea unui nou focar de tip "Suceava".

Reamintim că, în continuare, la intrarea in țară în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Noi la muncă pentru voi, voi ne înjurați pe noi!", conchide Sindicatului Europol.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel