Sigfried Mureșean: „orice speranță a PSD că Rovana Plumb poate influența politic este DEȘARTĂ“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Eurodeputalul PNL, Sigfreid Mureșean, a afirmat că „orice speranță a PSD că Rovana Plumb poate influența politic un proces pur tehnic este doar o speranță deșartă", în contextul respingerii sale în calitate de Comisar european.

Siegfried Mureșan a afirmat, într-un comentariu recent, că votul în Comisia JURI de luni va fi tot unul negativ în cazul Rovanei Plumb, propusă comisar european pentru transporturi. Europarlamentarul liberal a precizat că Plumb nu va putea influența politic decizia, aceasta fiind una de natură mai degrabă tehnică.

Comisia pentru Afaceri Judiciare din PE se va întruni luni în ședință extraordinară pentru a evalua conflictul de interese real sau potențial al candidaților României și Ungariei pentru funcția de comisar european, respectiv Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi. Ședința Comisiei urmează să aibă loc, luni, în intervalul orar 11.30 - 12.30, ora României.

„După cele două voturi de ieri din Comisia juridică împotriva Rovanei Plumb, președintele Comisiei Juridice i-a scris președintelui Parlamentului European, David Sassoli, spunând că, în această etapă, și până la rezolvarea acestui conflict de interese, 'există o îndoială serioasă dacă comisarul desemnat își poate exercita rolul de comisar pentru Transporturi'", a scris Siegfried Mureșan, vineri, pe Facebook.

Informațiile potrivit cărora Rovana Plumb ar mai avea șanse să devină comisar european nu au niciun fundament, în opinia eurodeputatului liberal: „orice speranță a PSD că Rovana Plumb poate influența politic un proces pur tehnic este doar o speranță deșartă".

„Este clar că verdictul final de luni al Comisiei Juridice va fi același cu verdictul dat de Comisia Juridică ieri, adică unul negativ. Președintele Parlamentului European a vrut doar să se asigure că verdictul Comisiei Juridice este clar formulat și fără ambiguități. De aceea, orice informație apărută în spațiul public cum că Rovana Plumb ar mai avea speranțe la funcția de comisar european este lipsită de fundament. Asistăm la un proces pur tehnic", explică Mureșan.

Amintim că propunerea Guvernului Dăncilă pentru un portofoliu de comisar european, Rovana Plumb, a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European. Și Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru funcția de comisar european pentru extindere și politica de vecinătate, a picat la vot în Comisia pentru Afaceri Juridice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel