Siegfried Mureşan: Semnalul e clar pentru România

Narcis Popa / 12 sep 2018, 19:28 Salveaza PDF Comentarii
Siegfried Muresan
Siegfried Muresan

Eurodeputatul român Siegfried Mureşan a declarat miercuri, la Strasbourg că semnalul transmis miercuri de Jean-Claude Juncker prin afirmaţia referitoare la necesitatea aplicării articolului 7 din Tratatul UE atunci când statul de drept este în pericol a fost "bun şi puternic: "Europa este alături de voi, nu se va face rabat la statul de drept pentru nicio ţară a UE".

"Mă bucură foarte mult că preşedintele Comisiei Europene a spus acest lucru, pentru că eu am participat la o serie de proteste. Şi oamenii au ieşit în stradă pentru valorile europene, pentru justiţie, pentru stat de drept, şi au ieşit în stradă cu drapelul UE. Şi oamenii care au ieşit în stradă aşteaptă ca UE să joace un rol puternic alături de ei în apărarea statului de drept", a spus Siegfried Mureşan.

El a adăugat că "noi, ca cetăţeni ai României, simţim că avem nevoie în continuare de ajutorul Comisiei Europene şi al partenerilor internaţionali în lupta cu majoritatea politică, cu politicienii care vor instituţii slabe, controlate, menite doar să-i scape pe ei de responsabilitate, instituţii care să le garanteze lor siguranţa la putere, nu instituţii care să garanteze siguranţa cetăţeanului."

"Semnalul dat astăzi de Juncker e bun şi e puternic. Europa este alături de voi, nu se va face rabat la statul de drept pentru niciun stat al UE", a mai afirmat el.

A votat pentru sancționarea Ungariei 

Siegfried Mureşan a fost de altfel printre eurodeputaţii români din grupul PPE care a votat în favoarea raportului elaborat de deputata ecologistă Judith Sargentini, prin care co-legislativul UE cere în premieră activarea aşa-numitei proceduri a articolului 7 (al Tratatului de la Lisabona) împotriva unui stat membru, în cazul de faţă Ungaria. De altfel, numai trei dintre eurodeputaţii români membri ai grupului PPE au votat împotriva procedurii, printre care şi cei doi reprezentanţi ai UDMR în PE.

Purtătorul de cuvânt al PPE a atras atenţia asupra faptului că discursul lui Juncker privind starea Uniunii arată foarte clar că "summitul şefilor de state şi de guverne care se va ţine la Sibiu pe 9 mai (2019) va fi practic finalul de mandat al acestei Comisii. Tot ceea ce Comisia Europeană îşi propune să mai realizeze până la alegerile europarlamentare este sub motto-ul 'Drumul spre Sibiu'. Deci Sibiul devine punctul de referinţă al întregii activităţi a Comisiei Europene".

Dintre lucrurile pe care preşedintele CE şi le mai propune în următorul an, el crede că cele mai importante sunt asigurarea siguranţei cetăţenilor, combaterea mai decisă a terorismului şi întărirea euro.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25