Siegfred Mureșan: „Dragnea, Dăncila și Toader sunt izolați în Europa”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Europarlamentarul PNL Siegfred Mureșan susține faptul că Laura Codruța Kovesi a fost prima propunere a comisiei de selecție alcătuită din experți independenți și voturile pe care această le-a primit în cele două comisii din Parlamentul European sunt atuurile pe care fostă șefa a DNA le are pentru a obține funcția de Procuror European, informează Ziare.com.

Liberalul crede că membrii Consiliului UE trebuie să țină cont de aceste două lucruri atunci când o să voteze pentru cine o să fie la șefia Parchetului European. Declarațiile sunt făcute imediat după votul din Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE).

„26 la 22, ca la handbal

Audierea care a avut loc ieri și cele două voturi din PE, sunt de departe etapa cea mai importantă din tot procesul de selecție a procurorului șef european.

În primul rând, a fost o audiere publică pe care au putut-o urmări cetățenii de peste tot, sute de mii de oameni din România s-au uitat aseară la audiere. A fost o audiere transparentă.

În al doilea rând, a fost un proces democratic. Un vot la vedere. Chiar dumneavoastră ați putut fi de față la numărarea voturilor. Doamna Kovesi a câștigat de două ori, atât semifinală din Comisia pentru control bugetar (CONT), cât și azi din Comisia LIBE: 26 la 22, ca la handbal.

Importanța acestor audieri, a acestor două voturi, și a acestor două victorii este mult mai mare decât acel mic vot intermediar la nivel tehnic, care a avut loc săptămâna trecută în Consiliu”, explică Siegfried Mureșan.

 

„Vestea bună este că i-am învins”

 

Pe de altă parte, situația în care se află în acest moment PSD, la nivel european, ar putea fi în favoarea Laurei Codruța Kovesi.

„Sunt etape pe care doamna Kovesi le-a câștigat. Vă dați seama că Tudorel Toader, Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, oameni politici izolați în Europa, cu zero credibilitate, nu vor mai putea întoarce această victorie.

Europarlamentarii PSD au făcut tot ce au putut pentru a impedica această victorie a candidatului român și au eșuat. Este foarte bine că au eșuat”, declară Mureșan.

Potrivit acestuia, Guvernul României, condus de PSD și ALDE, a folosit toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a afecta șansele candidatului român: „Vestea bună este că i-am învins”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel