„Și-a gătit paste, a desfăcut o sticlă de vin”. Un român și-a oferit luxul de a trăi la bordul unui yacht, în Monaco. Visul s-a transformat într-un coșmar

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Și-a gătit paste, a desfăcut o sticlă de vin”. Un român și-a oferit luxul de a trăi la bordul unui yacht, în Monaco. Visul s-a transformat într-un coșmar
„Și-a gătit paste, a desfăcut o sticlă de vin”. Un român și-a oferit luxul de a trăi la bordul unui yacht, în Monaco. Visul s-a transformat într-un coșmar

Un român, în vârstă de 50 de ani, și-a oferit luxul la care visează mulți oameni în timp ce se plimbă prin portul Monaco: acela de a trăi la bordul unei ambarcațiuni. Dar visul s-a transformat brusc într-un coșmar duminică, 16 aprilie, când conaționalul a fost prins în flagrant și imediat arestat de poliție.

Unul dintre cei trei proprietari ai acestui yacht de 15 metri, ancorat pe cheiul Riva, își va da seama că proprietatea sa a fost "vizitată" vineri, 14 aprilie. Două zile mai târziu, se întoarce la yacht și observă obiecte personale care nu îi aparțin, nici lui, nici celorlalți doi proprietari. Când se întoarce seara la ora 22:30, barca este încă ocupată, o dovedește lumina care emană din ea. E prea mult pentru omul care decide să sune la Securitatea Publică.

Belgia. AVENTURA unui român care a spart un yacht de lux. A mâncat și a adormit

 

„A gătit paste și chiar a deschis o sticlă de vin”

 

Într-una din cele trei camere, românul s-a simțit vizibil în largul lor. „Și-a întins lucrurile personale, a gătit paste și chiar a deschis o sticlă de vin care aparținea proprietarilor”, explică procurorii.

Ajuns încătușat, în ziua audierii de miercuri, 19 aprilie, românul a recunoscut că s-a urcat la bordul yachtului în urmă cu zece zile. Când judecătorul îl întreabă despre motivul venirii sale în Monaco, bărbatul, care s-a prezentat fără avocat, îi explică că a vrut să se întâlnească cu un prieten de afaceri.

O justificare oarecum confuză, dar inculpatul insistă cu ajutorul interpretului său: „Nu îmi permiteam să plătesc o cameră de hotel, am intrat pe yacht doar ca să dorm”. „De ce ai ales această barcă anume?”, continuă judecătorul. „Nu știu, din intuiție”, a răspuns românul, subliniind faptul că a intrat în acea zi după-amiază, prin ușa care era deschisă. Două precizări importante pentru magistrați, întrucât bărbatul risca o sancțiune mai mare în caz de invadare a locuinței pe timp de noapte, și prin efracție.

Un iaht de lux s-a scufundat lângă Sicilia. Presa italiană susține că aparține unui oligarh rus - VIDEO

 

„A lăsat barca curată, în stare bună”

 

Deși nu pretinde daune, unul dintre coproprietari a fost prezent în instanță pentru a oferi unele lămuriri. „Trebuie să spun că a lăsat barca curată, în stare bună și a dormit într-un sac de dormit”, spune el.

Procurorul amintește că acest român a fost deja avertizat pentru acest gen de acțiune. Potrivit lui, românul are șase condamnări, inclusiv unele pentru invazia casei sau efracție. Tot în cadrul ședinței, se află că românul are interdicție pe teritoriul francez de mai bine de zece ani.

„Este un obicei pentru el să rătăcească între Franța, Monaco și Italia”, adaugă Ministerul Public, „dar interesul lui ar fi să-și găsească de lucru loial și să se integreze în societate. Cer pedeapsa maximă pentru această infracțiune, o lună de închisoare”.

Judecătorul l-a condamnat la o lună de închisoare. Astfel, românul își va petrece următoarele nopți după gratii, departe de confortul bărcii de lux pe care și-o însușise.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel