Un iaht de lux s-a scufundat lângă Sicilia. Presa italiană susține că aparține unui oligarh rus - VIDEO

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un iaht de lux a fost scos la licitație după ce au fost confiscate 750 de kg de cocaină de la bordul lui, în valoare de 60 de milioane de lire sterline / Foto: Unsplash
Un iaht de lux a fost scos la licitație după ce au fost confiscate 750 de kg de cocaină de la bordul lui, în valoare de 60 de milioane de lire sterline / Foto: Unsplash

Un super iaht de 40 de metri care s-a scufundat în largul coastelor din sudul Italiei a fost surprins de paza de coastă italiană, care ar susține că a aparținut unui oligarh rus.

Iahtul de lux Life Saga s-a scufundat în mare după ce a întâmpinat dificultăți în timp ce naviga de la Gallipoli la Milazzo, pe insula Sicilia, conform Daily Mail. 

În timp ce traversa Golful Squillace - la capătul "cizmei" italiene - nava, construită la Monaco în 2007, a început să prezinte probleme, iar căpitanul a trimis un apel de ajutor sâmbătă seara târziu.

 

Presa italiană susține că yacht-ul scufundat aparține unui oligarh rus  

 

Mai multe rapoarte, printre care cel al presei italiene La Gazzetta Del Mezzogiorno și cel al presei est-europene Nexta, au fajuns la concluzia că această ambarcațiune de lux a fost deținută de oligarhul rus Gennady Ayvazyan.

În vârstă de 54 de ani, cu o avere estimată la 500 de milioane de dolari, Gennady Ayvazyan este coproprietar al Kuzbassrazrezugol Holding și președinte al companiei Krutrade, al doilea exportator de cărbune din Rusia. Se presupune că a preluat proprietatea vasului în 2019.

Presa italiană consideră că nava l-a costat pe Ayvazyan cel puțin 50 de milioane de dolari și că a fost unul dintre cele mai mari iahturi construite de Monaco Yachting and Technologies.

Navele gărzii de coastă au fost trimise din portul Crotone și au găsit barca luând apă la pupa la aproximativ 15 km marini de Catanzaro Marina.

Vezi și: Italia ar putea renunța la venitul de cetățenie, însă cifrele arată că nivelul de sărăcie este în creștere

 

Iahtul a început să se scufunde brusc

 

Patru pasageri și un membru al echipajului - toți italieni - au fost scoși imediat de pe iaht, lăsând în urmă alți patru membri ai echipajului, inclusiv căpitanul, care au încercat să o salveze.

Un remorcher a fost trimis de la Crotone pentru a încerca să tracteze Saga înapoi în port și a ajuns la ea în primele ore ale zilei de duminică.

Operațiunea de salvare a început, dar, pe parcurs, nava a început să se încline puternic la tribord.

 

 

Imaginile filmate de paza de coastă italiană au surprins ce s-a întâmplat în continuare, când pupa navei a dispărut sub valuri, iar apa a ajuns la linia acoperișului.

Acest lucru i-a forțat pe salvatori să înceteze să o mai tracteze, deoarece nava s-a ridicat în aer și a început să se scufunde rapid.

Saga s-a scufundat în cele din urmă duminică, în jurul orei 13:00, iar cei patru membri ai echipajului rămași au fost duși în siguranță înainte de a dispărea.

În prezent, a fost lansată o anchetă pentru a afla cauza scufundării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel