Serviciile de informații britanice: armata Rusiei s-a blocat la 30 de kilometri de Kiev. Orașele importante, sub control ucrainean 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Avansul forţelor ruse către capitala ucraineană Kiev a înregistrat puţine progrese în ultimele trei zile, iar oraşele Harkov, Cernigău şi Mariupol rămân în mâinile ucrainenilor, potrivit serviciilor de informaţii britanice, relatează joi Reuters.

''Principala parte a coloanei ruse lungi care avansează spre Kiev rămâne la 30 de kilometri de centrul oraşului, fiind ţinută în loc de rezistenţa ucraineană înverşunată, de defecţiuni mecanice şi de blocaje'', a anunţat Ministerul Apărării britanic într-o actualizare a datelor primite de la serviciile de informaţii.

''Coloana a făcut puţine progrese vizibile în ultimele trei zile. În pofida bombardamentului rus dur, oraşele Harkov, Cernigău şi Mariupol rămân în mâinile ucrainenilor. Unele forţe ruse au intrat în oraşul Herson, dar situaţia militară rămâne neclară'', adaugă ministerul.

''Ministerul Apărării rus a fost nevoit să recunoască faptul că 498 de soldaţi ruşi au fost deja ucişi şi 1.597 răniţi în războiul lui Putin. Numărul real al celor ucişi sau răniţi aproape sigur va fi considerabil mai mare şi va continua să crească'', a mai menţionat Ministerul Apărării de la Londra, relatează Agerpres.

Noaptea trecută, 1600 de ucraineni au ajuns în România prin zona Botoșaniului

 

Aproape 1.600 de cetăţeni ucraineni cu 387 de mijloace de transport au intrat în ţară, în cursul nopţii, pe la punctele de trecere a frontierei Rădăuţi-Prut şi Stânca, a anunţat, joi, Instituţia Prefectului Botoşani.

"Prin punctual de trecere a frontierei de la Stânca, în intervalul, 2.03.2022, ora 20,00 - 3.03.2022, ora 8,00, 729 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară. Totodată, 147 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare. Prin punctual de trecere a frontierei de la Rădăuţi-Prut, în intervalul, 2.03.2022, ora 20,00 - 3.03.2022, ora 8,00, 866 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară. Totodată, 240 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare", arată un comunicat de presă. 

Instituţia Prefectului Botoşani precizează că, începând cu data de 24 februarie, prin cele două punte de trecere a frontierei au intrat în România 17.911 cetăţeni ucraineni. Totodată, 4.561 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare.

Miercuri seara, la ora 22,00, erau 251 de persoane cazate temporar în spaţiile amenajate de autorităţi în judeţul Botoşani. Un ofiţer şi doi subofiţeri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au acordat asistenţă privind transportul persoanelor refugiate către spaţiile de cazare.

Şase paramedici SMURD au acordat asistenţă medicală persoanelor refugiate care s-au prezentat în cele două puncte de trecere a frontierei, nefiind înregistrate probleme deosebite, a mai anunţat Instituţia Prefectului Botoşani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel