Seria escrocheriilor pe internet făcute în numele preoților continuă: „Nu oricine cere bani este preot”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Escrocheriile pe internet făcute în numele hoților continuă. Un bărbat a povestit experiența prin care a trecut și cum era la un pas să-și piardă banii fiindcă s-a lăsat emoționat de povestea unui cetățean care s-a dat preot.

Constănțeanul a povestit că a fost abordat pe o rețea socială de un individ care spunea că e preot și care i-a cerut o sumă uriașă e bani în scop caritabil. Profund emoționat de cazul prezentat, bărbatul a fost la un pas de a-și da banii pentru a ajuta. Din fericire, și-a dat seama de înșelăciune cu puțin timp înainte.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a vorbit despre acest caz și le-a recomandat tuturor să aibă grijă cu cine vorbesc pe internet și, mai ales, cui donează bani.

Citește și Părintele Constantin Necula, despre escrocheriile făcute în numele său: „Au depășit orice limită" (VIDEO)

„În primul rând, este vorba de chestiuni ce ţin de Poliţie, este furt de identitate. În al doilea rând, oamenii să verifice identitatea celor care pretind bani.

De regulă, aceste persoane sunt cele mai suspecte, în cazuri se prezintă personal sau prin organizatii, certificate, ONG-uri, activităţi de binefaceri s.a.m.d.. Nu oricine cere bani este preot. Oamenii să fie mai atenţi ce fac cu banii lor, pentru că este din seria înşelătoriilor, avem şi metoda accidentul, alte metode de inşelătorie cum ar fi mailuri sau mesaje.

Atenţie, Biserica nu face recrutări financiare la persoană!", a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, potrivit Antena 3.

Cazuri asemănătoare cu acesta se întâmplă destul de frecvent în ultimul în timp. Săptămâna trecută părintele Constantin Necula a transmis un mesaj video celor care îl cunosc pentru a le atrage atenția asupra faptului că mai multe persoane se folosesc de identitatea sa pentru a cere bani de la oameni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel