Şerban Nicolae ATACĂ un consilier BNR. "Vorbeşte mult şi NEPOTRIVIT. Să se ABŢINĂ"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Serban Nicolae in Parlament
Serban Nicolae in Parlament

Şerban Nicolae a izbucnit la adresa lui Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, după ce acesta din urmă ar fi declarat că Banca Națională, "are dreptul să administreze rezerva de aur a țării, că nu e a statului." Senatorul PSD a declarat că rezerva trebuie să rămână în ţară şi că reprezentantul BNR nu are dreptul să facă asemenea afirmaţii.

"Rezerva de aur este a statului. Să fie foarte clar şi poate îi explică cineva şi domnului Vasilescu, care mi se pare că vorbeşte puţin cam mult pentru poziţia pe care o are şi mai ales nepotrivit. Faptul că se simte dator să tot dea replici unuia sau altuia, este cel puţin bizar. Domnul Vasilescu nu mai este purtătorul de cuvânt al guvernatorului BNR şi ar fi bine să se mai abţină. Dacă nu ar trebui să se pensioneze", a declarat Şerban Nicolae la Antena 3.

Senatorul social democrat a continuat valul de atacuri aducând la adresa BNR, din nou, aminte unde crede că este locul rezervei de aur.

"Dincolo de chestiunea asta, rezerva de aur este a statului. Ea este constituită şi administrată de BNR în mod autonom, asta este cu totul altceva. Asta nu înseamnă că o să ajungem în situaţia să avem un parteneriat strategic eventual între România şi BNR, să avem acord de colaborare cu BNR. Ideea este că rezerva de aur va trebui să fie în România. Punct. (...) BNR este o instituţie, Vasilescu nu e instituţie. Nici măcar Mugur Isărescu nu este instituţie", a mai spus Şerban Nicolae pentru aceeaşi televiziune.

Citeşte şi "REMANIEREA lui Tudorel Toader. ŞERBAN Nicolae: Dacă era vorba, o făceam deja"

Afirmaţiile senatorului PSD vin după ce consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, i-a dat un răsopuns acid ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, care a declarat în urmă cu câteva zile că s-ar putea ca rezerva de aur din Anglia să fie gajată de cei care o păstrează în interesul respectivei bănci. 

Vasilescu a declarat pentru DC News că această variantă este exclusă, Banca Angliei neputând să facă operaţiuni cu aurul României fără cererea sau acordul BNR. L-a acuzat, totodată, pe Teodorovici că nu citeşte rapoartele în care se află aceste date şi a precizat că BNR "are dreptul să administreze rezerva de aur a țării, că nu e a statului și totodată poate să aleagă unde să o țină, în țară sau în străinătate."

 

[Citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel