Șeful SIPI Suceava, ridicat de procurorii DNA și dus la audieri: Este acuzat de luare de mită

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
mita_permise_auto_suceava
mita_permise_auto_suceava

Șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Suceava, colonelul Florin Constantin Timu, a fost ridicat de procurorii anticorupție pentru a fi dus dus la audieri la sediul Direcției Naționale Anticorupție din București. Acesta este acuzat de luare de mită.

Audierile vor avea loc la sediul structurii centrale a DNA pentru că Florin Timu face parte dintr-o structură militară. Ca atare, competența aparține procurorilor militari din cadrul DNA. Potrivit unor surse judiciare citate de G4 Media, şeful SIPI Suceava este acuzat că ar fi primit mită de la fostul şef de la Permise Suceava, comisarul Radu Obreja, în schimbul protecţiei oferite. 

Înainte de a fi dus la audieri, o echipă venită de la București a derulat două percheziții, una la locuința lui Florin Constantin Timu și cealaltă la sediul SIPI Suceava, situat în clădirea unde funcționează și Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava, potrivit presei locale. Dosarul instrumentat de procurorii militari din cadrul DNA este o disjungere a dosarului în care a fost trimis deja în judecată ofițerul Mihail Martin, din cadrul Serviciului Județean Suceava al Direcției Generale Anticorupție.

În același dosar a mai fost trimis în judecată și comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava. În actualul dosar există indicii că Radu Obreja i-ar fi dat diferite sume de bani colonelului Florin Constantin Timu. De altfel, într-o interceptare din dosarul deja trimis în judecată se poate auzi că lui Mihail Martin urma să i se dea o mașină, iar lui Florin Constantin Timu o anumită sumă de bani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel