Şeful DNA: Cel mai greu an de când activăm în cadrul Direcției

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Procurorul-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Călin Nistor, a declarat că Direcţia trece prin cea mai grea perioadă de când a fost înfiinţată.

„Mă refer strict la activitatea DNA, unde activez de peste 13 ani. Cred că, pentru mine şi colegii mei, este cel mai greu an de când activăm în cadrul DNA. Direcţia, poate, trece prin cea mai grea perioadă de când a fost înfiinţată. Ne referim atât la modificările legislative efectuate, la atmosfera în care se lucrează în cadrul DNA şi în spaţiul public, la realizările sau nerealizările DNA în aceste moment.În orice stat, politicul are tendinţa de a incerca sa controleze sistemul judiciar. În România, mai pregnant decât în alte state. Magistraţii trebuie să reziste acestui asalt, să-şi facă activitatea cu bună credinţă, să sesizeze instanţa cu cazuri bine întocmite care să reziste testului, iar noi să obţinem condamnări şi confiscarea produsului infracţiunii, aşa cum cereau şi actorii în protestul de pe scările Teatrului Naţional”, a declarat Călin Nistor la B1TV.


Procurorul-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a mai declarat că orice procuror care va mai face înregistrări cu colegi de-ai lui și le va da presei, va pleca din direcție.

”Le-am spus şi lor, în cadru şedinţelor de analiză, cine mai înregistrează şi va fi probat că o anumită persoană a întregistrat, va pleca din cadrul Direcţiei. Dacă acea persoană are nemulţumiri legate de conduita unui şef sau a unui coleg să sesizeze Inspecţia Judiciară, dar ăla nu e comportament de procuror să-ţi înregistrezi colegul şi apoi să prezinţi înregistrarea în mass-media”, a spus Nistor.

[citeste si]

 




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel