Şefa Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, apel disperat: "Stop vieţii sociale, pentru că efectiv ne batem joc"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
andreea_moldovan_medic_brasov
andreea_moldovan_medic_brasov

Directoarea medicala a Spitalului de Boli Infecţioase din Brasov, Andreea Moldovan, a declarat că este timpul ca activităţile sociale, precum pelerinajele sau vizitele în marile centre comerciale, să fie oprite, pentru a limita răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus.

"Eu zic «Stop viaţă socială», pentru că efectiv ne batem joc - uitaţi ce se întâmplă acum cu pelerinajele, mall-uri - că încă să putem favoriza partea de industrie. La industrie propun nişte măsuri ferme de control şi de respectare a regulilor de prevenţie", a declarat Andreea Moldovan la postul Realitatea.
 

Doctorul Moldovan susţine că, în scurt timp, spitalele din România vor fi depăşite de numărul mare de cazuri. "În momentul actual nu mai este o creştere matematică simplă a cazurilor, ci o creştere exponenţiala. Ne aşteptăm să avem schimbări mai rapide ca acum, astfel încât, cu siguranţă, într-un timp nu foarte lung, să putem să ne aşteptam ca sistemul sanitar să nu mai facă faţă la o capacitate cât de cat corectă de îngrijire a pacienţilor. Este o supraîncărcare a sistemului sanitar. O vedem cu toţii. Nu mai avem locuri în spitale, nu mai avem locuri pentru pacienţii care efectiv au nevoie de internare, de spitalizare şi de tratament foarte conştiincios administrat", a spus Moldovan.

Autorităţile au transmis miercuri, 4 noiembrie, un nou raport îngrijorător. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.651 de cazuri noi si 146 de decese. Numărul pacienţilor internaţi la ATI este de 1.001. Capitala a înregistrat o incidentă de 4,24 la mia de locuitori. În România, de la începutul pandemiei până în prezent, au fost confirmate 267.088 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel