Ședință de 12 ore, fără rezultat, despre candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Reprezentanții PNL neagă orice susținere pentru Nicușor Dan

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ședință de 12 ore, fără rezultat, despre candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Reprezentanții PNL neagă orice susținere pentru Nicușor Dan / sursa foto: Facebook/Gabriela Firea
Ședință de 12 ore, fără rezultat, despre candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Reprezentanții PNL neagă orice susținere pentru Nicușor Dan / sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei se află într-un impas major, în timp ce coaliția PSD-PNL se luptă să ajungă la un consens privind susținerea sau retragerea sa din cursa electorală.

Ședința tensionată de luni, care a durat 12 ore s-a încheiat fără un rezultat clar, iar speculațiile cu privire la soarta candidaturii au atins cote maxime.

Liderii coaliției PSD-PNL s-au adunat pentru a discuta viitorul candidatului lor la Primăria Bucureștiului. Ședința a început la ora 10 dimineața, dar chiar și după 12 ore de deliberări, nicio decizie clară nu a fost luată.

Motivul pentru care candidatura lui Cirstoiu este incertă ar fi faptul că acesta este urmărit de inspectorii de integritate pentru trei capete de acuzare. Potrivit surselor Antena 3, candidatul comun al alianței PSD-PNL pentru alegerile Primăriei Municipiului București (PMB), este evaluat de inspectorii de integritate cu „trei capete de acuzare”: incompatibilitate, conflict de interese și avere nejustificată.

 

Cătălin Cîrstoiu nu a fost prezent inițial la ședință

 

În timp ce Cătălin Cîrstoiu nu a fost prezent inițial la ședință, el s-a alăturat ulterior discuțiilor, adăugând și mai mult suspansului în ceea ce privește rezultatul final.

Pe parcursul zilei, au circulat mai multe variante privind decizia coaliției cu privire la susținerea sau retragerea lui Cîrstoiu din cursa electorală. Cu toate acestea, un lucru a devenit clar: există un blocaj major în coaliție în ceea ce privește această problemă.

În timp ce această situație tumultoasă se desfășura, actualul primar al Bucureștiului, Nicușor Dan, a reacționat afirmând că lupta pentru fotoliul de primar s-a polarizat între el și Cristian Popescu Piedone. Acesta a considerat drept neserioasă delimitarea coaliției PSD-PNL de Cătălin Cîrstoiu.

”Eu cred că dacă alegerile locale nu ar fi fost suprapuse cu cele europarlamentare, ar fi fost o şansă ca coaliţia cu care am funcţionat, USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei, să continue în Bucureşti, dar pentru că avem această suprapunere şi cele două partide merg împreună la europarlamentare, ar fi fost straniu ca la alegerile cele mai mediatizate, de la Capitală, să meargă separat ba chiar în alianţe diferite”, a subliniat Nicuşor Dan, la Digi24.

Reprezentanții PNL au negat vehement orice susținere pentru Nicușor Dan, subliniind că alianța cu PSD este cea mai matură opțiune politică din ultimii 20 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel