Sebastian Colţescu, discutat în presa internaţională: "Ruşine rasistă! Un meci care intră în istorie"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Evenimentele care au condus la oprirea meciului dintre echipele Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir Istanbul, marţi seara în Liga Campionilor, au fost analizate pe larg în mass-media europeană.

Cotidianul francez L'Equipe redă "Povestea unei seri haotice", reamintind că meciul de la Paris a fost "întrerupt după o presupusă insultă rasistă a celui de-al patrulea arbitru al întâlnirii, la adresa secundului echipei din Istanbul", suspendarea partidei producându-se la "iniţiativa jucătorilor, în special a lui Demba Ba".

"Un final aproape aşteptat. După ceea ce va rămâne drept un meci diferit. Un meci care intră în istorie. Un meci în care cele două echipe, la puţin timp după primul sfert de oră, au decisă revină la vestiare, la capătul unei scene fără precedent, în care cel de-al patrulea arbitru ar fi pronunţat afirmaţii cu conotaţie rasistă la adresa lui Achille Webo, secundul lui Okan Buruk, antrenorul turc", adaugă publicaţia sportivă din Hexagon.

 

Sebastian Colţescu, în presa internaţională



"Stop rasismului", titrează ziarul spaniol AS pe prima pagină, comentând decizia jucătorilor celor două formaţii de a părăsi terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" atunci când s-a referit la antrenorul secund al echipei din Istanbul, camerunezul Pierre Achilel Webo, care a evoluat ca jucător la echipele spaniole Osasuna, Leganes şi Mallorca.

"Champions League a scris marţi, la Paris, un capitol inedit în istoria sa recentă, cel al unei amânări pentru un incident rasist, exemplar în forme, nu doar din partea denunţătorilor, Istanbul Başakşehir, condusă de o veche cunoştinţă a fotbalului nostru, Pierre Webo, dar şi al martorilor, PSG, în frunte cu vedetele sale Neymar şi Mbappe", scrie şi cotidianul madrilen Marca.

Zarul german Bild vorbeşte la rândul său de "meciul cu scandal" de la Paris, în ce cotidianul italian Gazzetta dello Sport titrează pe prima sa pagină "Arbitru rasist" comentând incidentul de la meciul PSG - Başakşehir.

 

"Ruşine rasistă"



În Anglia, cotidianul The Sun comentează evenimentele de la Paris sub titlul "Ruşine rasistă", subliniind că meciul de pe Parc des Princes, oprit după ce vedetele au decis părăsească terenul, se va relua miercuri, cu o altă brigadă de arbitri.

Meciul Paris Saint-Germain - Istanbul Başakşehir, din cadrul Ligii Campionilor, din capitala Franţei a fost întrerupt în urma unui incident considerat rasist în care a fost implicat arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu şi se va relua miercuri seara, de la ora 19:55 (ora României).

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând afirmaţii rasiste din partea arbitrului de rezervă.

 

Meciul va fi reluat

 

Colţescu i-a cerut în min. 16 arbitrului de centru Ovidiu Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ''tipul negru'', iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe, relatează AFP.

Citeşte şi: Arbitrul român Sebastian Colțescu, acuzat de rasism. Preşedintele Erdogan cere măsuri împotriva sa

Şi jucători de la PSG, printre care Neymar, Mbabbe şi Marquinhos, au venit pentru a cere explicaţii la marginea terenului. După mai multe minute de discuţii cele două echipe au părăsit terenul.

Uniunea Europeană de Fotbal a confirmat, marţi seara, că meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir va fi reluat miercuri, cu alţi arbitri.

Forul continental a anunţat că o anchetă amănunţită va fi demarată imediată în legătură cu incidentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel