Se numără a cincea oară voturile la Costinești. La fiecare numărătoare a ieșit primar alt candidat și a și căzut curentul

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Situație incredibilă la Costinești: după prima numărătoare, primarul părea decis la un vot diferență, doar că de atunci s-au renumărat voturile de încă trei ori. 

Au trecut deja două zile de când s-au închis urnele, iar la Costinești nu se pot număra corect 1800 de voturi. Candidatul PSD, Dorin Jeanu a fost dat câștigător prima dată, cu un singur vot în fața candidatului PNL, Gheorghe Mechenici.

Diferența fiind foarte mică, au început certurile și s-a decis renumărarea voturilor. La renumărare, a fost rândului lui Gheorghe Mechenici să fie declarat câștigător cu două voturi în față. 

De atunci s-au mai numărat voturile de încă de două ori, iar marți dimineață, în momentul în care cifrele ar fi trebuit introduse în sistem, localitatea s-a lovit de o pană de curent. 

Scandal la votul de la Costinești. Sunt mai multe voturi și unele nu au ștampila de control

 

Din câte se pare, răsturnarea de situație succesivă are totuși și o explicație: trei buletine de vot nu ar avea ștampila de control și acestea sunt de fapt mărul discordiei. Acestea sunt declarate o dată ilegale, o dată legale situația fiind destul de incertă. Ștampila de control are rolul de a arăta că respectivul buletin de vot aparține secției de votare și nu a fost adus din altă parte. Este o modalitate de a evita fraudele. 

Fraudă care cel mai probabil a avut loc la Costinești pentru că au fost găsite mai multe voturi decât cele consemnate oficial în tableta de control. 

Deocamdată, ambii candidați s-au proclamat primari și anunță că se vor apuca de treabă la Costinești. 

Renumărarea voturilor va mai avea loc pentru a cincea oară, miercuri 12 iunie 2024. Se pare că ar fi și ultima numărătoare, după care se va decide finalmente câștigătorul alegerilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel