Scrisoarea "virală" a învățătoarei Tocșa pentru părinți, un FAKE ordinar care circulă pe Facebook de 2 ani

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O scrisoare semnată de o învățătoare, care le este adresată părinților înaintea Evaluării Naționale pentru clasele a II-a și a IV-a, s-a viralizat pe Facebook în ultimele zile. La o căutare simplă pe Internet, oricine își poate da seama că textul este o traducere aproximativă din engleză.

O scrisoare ce pare semnată de o învățătoare din România și care este adresată părinților s-a viralizat rapid pe Facebook. Textul este unul motivațional și pledează pentru susținerea copiilor indiferent de rezultatele pe care le obțin la examene.

Dincolo de faptul că scrisoarea este scrisă cu greșeli, la o căutare mai atentă pe internet poate fi găsit textul original, în engleză, atribuit unui profesor din Singapore. 

Scrisoarea învățătoarei Tocșa a mai circulat pe Facebook și în 2019.

Textul "scrisorii" pe care românii o distribuie pe Facebook: 

 

„Examenul de Evaluare Națională și perioada evaluărilor vor începe în curând. Știu că toți aveți emoții în legătură cu copiii voștri, întrucât cu toții vă doriți ca aceștia să se descurce cât mai bine.

Dar vă rog să vă amintiți că printre elevii care vor da evaluarea există un artist care nu are nevoie să înțeleagă matematica.

Există un antreprenor căruia nu îi pasă de istorie sau limba engleză. Există un muzician ale cărui note la științe nu vor conta în viitor.

Există un sportiv ale cărui abilități fizice sunt mult mai importante decât geografia.

În cazul în care copilul vostru va obține rezultate excelente, e grozav. Dar în cazul în care fiica sau fiul dumneavoastră nu va obține numai rezultate de top vă rog să nu le distrugeți încrederea în sine sau demnitatea.

Spuneți-le că este în regulă. Este doar o evaluare. Sunt făcuți pentru lucruri mult mai mari în viață.

Spuneți-le că indiferent cât de mari sau de mici vor fi rezultatele îi iubiți și că nu îi veți judeca pentru ele.

Vă rog, faceți asta, și când o veți face, priviți-vă copiii cucerind lumea. O evaluare sau un rezultat mic nu le va curma visele și nici talentele.

Și, vă rog, nu cred că medicii și IT-știi sunt singurii oameni fericiți din lume.

Cu calde salutări"

Textul în engleză din care este inspirată:

 

"Dear Parents,

The exams of your children are to start soon. I know you are all really anxious for your child to do well.

But, please do remember, amongst the students who will be sitting for the exams there is an artist, who doesn’t need to understand Math. There is an entrepreneur, who doesn’t care about History or English literature. There is a musician, whose Chemistry marks won’t matter. There’s an athlete, whose physical fitness is more important than Physics. If your child does get top marks, that’s great! But if he or she doesn’t, please don’t take away their self-confidence and dignity from them. Tell them it’s OK, it’s just an exam! They are cut out for much bigger things in life. Tell them, no matter what they score, you love them and will not judge them.

Please do this, and when you do, watch your children conquer the world. One exam or a low mark won’t take away their dreams and talent. And please, do not think that doctors and engineers are the only happy people in the world.”

Citește mai departe: O româncă, lăsată fără job, VIRALĂ, după ce a arătat tuturor cum șefa ei i-a furat munca și a prezentat-o ca fiind a ei (video)

 

După ce șefa ei o lasă fără locul de muncă, o tânără româncă din Spania a expus calvarul ei prin intermediul TikTok. Povestea virală cu românca și șefa ei nemiloasă a luat cu asalt rețelele de socializare.

Poveștile de la locul de muncă, care devin virale, nu încetează să surprindă, în bine și în rău, pe rețelele de socializare. De data aceasta, Cristina Sevcenco, o tânără româncă, a împărtășit experiența sa cu unul dintre șefii săi.

Șefa ei directă s-a fălit cu munca angajatei ca și cum ar fi făcut parte din prezentarea sa, fără să fi atins nici măcar o singură cheie pentru munca pe care i-a încredințat-o româncei.

Superioara Cristinei a prezentat mult timp lucrarea Cristinei ca și cum ar fi făcut-o ea însăși, iar colegii ei nu au aflat niciodată despre asta. Prin intermediul TikTok, tânăra de 25 de ani a decis să comenteze întreaga situație, care a devenit virală cu câteva simple "like-uri". Angajata era furioasă că ideile ei au fost preluate și într-o zi a trecut pe lângă un birou și și-a văzut șefa prezentând altor superiori munca pe care aceasta i-o trimisese.

Cercetarea de piață care i-a luat două săptămâni a lăsat-o pe femeie fără cuvinte: "Am trecut pe lângă un birou și am văzut cum munca mea era prezentată într-o cameră plină de oameni foarte puternici. Cu toate acestea, numele meu nu a fost menționat nici măcar o dată. Șefa mea a prezentat ideile mele superiorilor ei ca și cum ar fi fost ale ei. Mi-a frânt inima", a spus ea în videoclipul viral.

Pentru a limita furturile, Sevcenco a plasat un "filigran" pe toate slide-urile din prezentare, astfel încât numele ei să nu poată fi îndepărtat cu ușurință.

Vezi aici continuarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel